PLAŠLJIVA VJEVERICA NA PLAŽI



Plašljiva Vjeverica nikad ne odlazi na plažu.
Praznike radije provodi sama kod kuće
gdje je sigurna, nego da se izlaže opasnosti
okružena nepoželjnim društvom.

A tko je nepoželjno društvo? Galebovi, meduze, padajući kokosi, jastozi, gusari i razna morska čudovišta – svi oni mogu se naći na plaži a nikako nisu poželjni, ne, ne. Zato je naša Vjeverica odlučila napraviti svoju plažu. Slika palme, flamingo, more, pijesak, osvježavajući napitak, „sunce“ i ležaljka su tu, no nešto je ipak nedostajalo. Možete li pogoditi što?


Vjeverici je nedostajao onaj umirujući zvuk mora. A plaža nije plaža ako se na čuje more. I zato je odlučila ipak skočiti na pravu plažu i pronaći savršenu školjku kako bi mogla uživati u divnom zvuku mora. No odlazak na plažu zahtijeva i posebne pripreme. Vjeverica je pripremila kartu plaže, putovnicu i posebnu opremu koju je obukla, a za svaki slučaj tu je i plan B.

I tako je Vjeverica krenula na misiju pronalaska školjke i došavši na plažu našla se u situaciji na koju nikako nije računala. Naime, na plaži su bili ljudi koji nikako nisu bili dio plana što ju je jako uplašilo – pa se odlučila praviti mrtva. A kako je završilo? Otkrijte sami. Reći ću vam samo da je Vjeverica ipak zavoljela more i pravu plažu. 😊


Jako mi je simpatična ova vjeverica i sam koncept slikovnice. Za početak, sviđa mi se kako je cijela priča predstavljena – idemo korak po korak da bi na kraj došli do cilja. Vjeverica nas uči napraviti svojevrsnu check listu koja će nam pomoći doći do krajnjeg rezultata. A nije li planiranje i dobra priprema uvijek prvi korak? Čitajući ovu slikovnicu vaši mališani će se ne samo dobro zabaviti nego naučiti i da je važno biti hrabar i suočiti se sa svojim strahovima kao što je to učinila naša vjeverica i tako dobila puno više od same savršene plaže.

Nakon čitanja slikovnice možda možete u nekom kutku svoga doma zajedno izraditi vlastitu savršenu plažu, ili ju barem nacrtati. Napraviti popis bitnih stvari koje čine vašu plažu i naravno, neka vam ova slikovnica posluži za razgovor o iracionalnim strahovima vašeg djeteta.



Postoje još dvije slikovnice o ovoj simpatičnoj vjeverici koje je za nas izdala Naklada Nika – Plašljiva Vjeverica koja nikada ne napušta svoj hrast i Plašljiva Vjeverica traži prijatelja. Svakako ih potražite ako do sada niste. 😊

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 36

Autorica i ilustratorica: Melanie Watt

Naslov izvornika: Scaredy Squirrel at the Beach

Izdavač i cijena: Naklada Nika, 2020. – 85,00kn

Primjedbe

Popularni postovi