MAŠA I....



Dvije nove knjige u serijalu knjiga o djevojčici Maši koje su nedavno izašle su Maša i film i Maša i zoološki vrt.  Danas vam predstavljam obje.

U prvoj knjizi kao što sam naziv kaže Maša otkriva kako se snima reklama, s prijateljicom Tajanom upisuje dramsku u školi i okušava se u glumi te  odlazi u kino kako bi naučila što više o filmu.

Maša voli gledati filmove. Upisala se u dramsku grupu u školi zato jer je zanima gluma. Sviđa joj se biti neka druga osoba dok uči ulogu. Biti i psić. Jednom je glumila psića. Vrlo zanimljivo iskustvo. Oponašala je Flokija. Svidjelo joj se. Učiteljica joj je sašila kostim s repom i velikim ušima. Predstavom su se natjecali s drugim kazališnim skupinama iz osnovnih škola i bili su zapaženi. – Film je kao slikovnica s jako puno slika – objašnjavala je Maša Tajani dok ju je nagovarala da se i ona upiše u dramsku grupu.


U drugoj knjizi kao što sam naslov kaže Maša tramvajem odlazi u zoološki vrt u Maksimiru. Osim što će Maša naučiti ponešto o Maksimiru, u zoološkom će doživjeti razna uzbuđenja i naučiti ponešto i o životinjama, o tome kako ih se može posvojiti, čime se hrane, koliko neke životinje spavaju i slično.

Maša šuti. Umorna je iako to neće priznati. Čak joj se i jezik umorio. Gleda kroz prozor i razmišlja o životinjama koje je vidjela. Razmišlja i o tome kako će postati usvojiteljica. Zamišlja svoje ime na pločici ispred kaveza. Kad već ne može otputovati u džunglu ili šetati savanom, putovati svijetom, biti veterinarka, e onda se može makar i na taj način družiti sa životinjama.


Jako mi se svidjelo što su obje knjige pisane vrlo čitljivim, velikim slovima i odlične su za djecu koja tek počinju sama čitati. Osim ugodne zabave za vrijeme čitanja obje omogućuju djeci i naučiti ponešto o filmu, kinu, životinjama i zoološkom vrtu. Obje knjige pisanu su kao prava mala pustolovina vezana uz određenu temu.

Smatram kako su takve knjige, koje nam pružaju ne samo ugodu za vrijeme čitanja, nego nude i onaj edukativni element odlične za djecu jer osim zabave nužno je i ponešto naučiti.

U knjizi se također nalaze i divne ilustracije u boji koje će upotpuniti doživljaj čitanja. Uvijek sam kao  dijete voljela kada su i knjige za djecu imale barem neku ilustraciju, nekako su mi odmah bile draže. ;)

Ostale knjige iz ovog serijala koje također možete potražiti su: Maša i rođendan, Maša i maškare, Maša i selo, Maša i učiteljica, Maša i sport, Maša i kazalište, Maša i putovanje, Maša i bajke, Maša i klaun, Maša i muzej, Maša i ljeto, Maša i Božić, Maša i životinje, Maša i nova učenica, Maša i gosti.

DOB: 7 +

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 45

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, Zagreb 2019.  - 59 ,00kn

Autorica: Sanja Pilić

Ilustrator: Niko Barun

Primjedbe

Popularni postovi