Ljudsko tijelo - interaktivna 3D knjiga



Jučer nam je iz Školske knjige stigla ova odlična knjiga o ljudskom tijelu.  Uvijek sam voljela takve knjige i to je jedan od razloga zašto me ova knjiga razveselila. A drugi je taj što ova knjiga, uz mobitel ili tablet nudi i 3D zabavu , učenje i istraživanje.


I tako je sinoć mališa zaspao, a ja pravac knjiga i mobitel. Odlično sam se zabavljala čitajući i istražujući ovu knjigu, a poseban je gušt bio promatrati ljudsko tijelo na mobitelu. Naime, pomoću aplikacije koju skinete na svoj mobitel možete cijelu knjigu doživiti i u kvalitetnoj 3D verziji.

  

Osim  odličnih prikaza ljudskog tijela koje možete rotirati, raščlanjivati i pri tome puno toga naučiti, svoje znanje možete provjeriti i raznim kvizovima i zadacima koje su ponuđene u aplikaciji.

Knjiga je podijeljena u poglavlja te možete upoznati ljudsko tijelo od same stanice, pa do tjelesnih sustava - građa i funkcija ljudskog tijela, tjelesni sustavi, tajne nasljeđivanja, središnji upravljački sustav, djelovanje i međudjelovanje hormona te zadivljujuća obilježja ljudskog mozga. 


Stranice knjige pune su raznih grafika i kratkih tekstova koji su taman dovoljno informativni i zanimljivi školarcima. 

Smatram kako je ovo odlična knjiga za male istraživače ali i dobar saveznik za one malo starije (školarce)  kojima ova knjiga može poslužiti kao dodatni izvor znanja prilikom usvajanja novog gradiva.

Stavljam Vam tu i više fotkica kako bi mogli bolje vidjeti o čemu se radi, ali savjetujem da si knjigu svakako nabavite i sami uronite u ovaj fascinantni svijet ljudske anatomije.

Posebno me veseli i to što osim knjige o ljudskom tijelu izlaze još i Životinje iz prošlosti, Dosegnuti zvijezde, San o letenju i Čudesna arhitektura koje su također napravljene po ovom principu i sve zajedno čine jednu vrlo lijepu kolekciju za učenje i istraživanje. 

DOB: 6+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 64

Izdavač i cijena: Školska knjiga, Zagreb - 2019.  – 49,00kn


Primjedbe

Popularni postovi