Slikovnice o teti Hildi



Znate li tko je teta Hilda? Ne? Danas vam predstavljam dvije slikovnice u kojima možete upoznati neobičnu koku Hildu i otkriti više o njenim pustolovinama.

Prva slikovnica pod nazivom Putovanje tete Hilde priča nam priču o kokoši Hildi i njenoj odluci da jednoga dana krene na put oko svijeta. Hilda je uvijek bila pomalo neobična kokoš, koja je pročitala hrpe knjiga i neprestano, očarano,  pričala o čudesima o kojima je čitala. Hilda je željela putovati svijetom i pronaći rijeku Limpopo.  I tako je jednoga dana, na opće čuđenje njenih prijateljica kokica, otišla na taj put.


Ostale kokice u početku su bile jako zabrinute, no onda su počele stizati razglednice u kojima je Hilda opisivala svoje putovanje i njene prijateljice s užitkom su iščekivale nove razglednice i Hildine dogodovštine.

No jednoga dana razglednice su prestale stizati a ostale kokoši postale su vrlo zabrinute za Hildu..

U kokošinjcu, njezine su se kokoši zabrinuto pitale: „Što se Hildi dogodilo? Zašto razglednice više ne stižu?“ Iz dana u dan Hilda je kokošima sve više nedostajala. Da se barem malo utješe, počele su čitati njezine knjige.


Iiii tu na red dolazi druga slikovnica Hildin povratak u kokošinjac  koja je zapravo je nastavak prve priče i definitivno ju morate pročitati.  U kompletu. Obje.  Odjedanput po mogućnosti. J

Srijeda, negdje prema istoku
Srela sam bubamare, 3 sestre. Traže najbolju prijateljicu. Nestala je. Odletjela. Svima dijele njezinu sliku. Nadaju se da će doznati nešto o njezinom tajanstvenom nestanku. I vama šaljem jednu.
Zagrljaj, Hilda


Zaista vam preporučam da se odmah oboružate s obje slikovnice i pročitate jednu za drugom. Jer zaista su lijepe i vjerujte da ćete uživati u Hildinim novim prijateljima  i raznim avanturama. Osobno mi se jako dopalo to što su i ostale koke, isprava nezainteresirane, odlučile početi čitati i interesirati se za knjige. Jako mi se sviđa poruka koju ova priča nosi. Svakako zavirite. 



P.S. U slikovnici je tekst štampan velikim tiskanim slovima što je odlična stvar za one male početnike u čitanju. Neka se sami okušaju otići s Hildom na putovanje.

A do tada mi ćemo potražiti i ostale slikovnice autorice Pike Vončine. 


DOB: 3+
Uvez: tvrdi
Izdavač: Mala zvona, Zagreb
Autorica i ilustracije: Pika Vončina




Primjedbe

Popularni postovi