ŠKOLA BONTONA GOSPOĐICE MIRICE


 

Ovo je priča o malom rakunu Robertu i o tome kako je u jednom neobičnom danu naučio što je to LIJEPO ponašanje.

Dobro došli u školu bontona gospođice Mirice. Ako ste mislili da je ovo samo još jedna obićna slikovnica o bontonu, prevarili ste se. Ovo je skroz posebna slikovnica u kojoj ćete mnogo tog naučiti i pritom se dobro zabaviti.

Ono što mi se jako dopalo je način pisanja ove slikovnice.  Jer ona nije klasično napisana kao priča nego u sebi sadrži i mnoštvo ilustracija u obliku stripa s zanimljivim i simpatičnim likovima.. Krenete li u šetnju po ovoj neobičnoj školi naletiti ćete na razne učionice i nastavu na kojoj se uči povijest bontona, konverzacija, zalutati u blagovaonicu bečke škole, ali naučiti i kako se pozdraviti na jezicima raznih zemalja, kako se ponašati na igralištu i knjižnici lijepih riječi.

Gospođica Mirica primila je Roberta u svoju školu. „Priključi nam se“ reče mu, „I uskoro će ti postati jasno da pristojno ponašanje uljepšava naš svijet.


Čitajući ovu slikovnicu vaši klinci susresti će se s raznim svakodnevnim situacijama i otkriti kako se pristojno ponašati kada se u njima nađu. Mislim da je ovo odlična slikovnica koja će pomoći malim glavicama ali i nama odraslima. Moram priznati da sam u zadnje vrijeme primijetila kako se bonton nekako zaboravio i naravno ta mi se činjenica nikako nije svidjela. I sama kao roditelj želim u svoje dijete usaditi onaj osjećaj za lijepo i pristojno i ne sumnjam da će mi ova slikovnica u tome biti odličan saveznik.

Ovu vam slikovnicu od srca preporučam, ne sumnjam da će vam se svidjeti.  


DOB: 4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica:32

Izdavač i cijena: Forum Zadar, 2019. - 59,00kn

Autor:James Maclaine

Ilustrator: Rosie Reeve

Prevela: Maja Opačić

Primjedbe

Popularni postovi