Kako je Jabuka otkrila proljeće



Ne znam kako vi, ali ja ovih dana žudim za proljećem, onim lijepim toplim proljećem kada mogu izvući dekicu u vrt, smjestiti se i uživati u suncu, kavi i naravno lijepoj knjizi. Već sam počela skupljati „proljetne“ slikovnice i tada izvukla ovu lijepu slikovnicu koju sam neko vrijeme čuvala upravo za ovo doba godine. Danas vam predstavljam slikovnicu „Kako je jabuka otkrila proljeće“.

Sada u redu iz
zemljanih rupica
izlazi cijela
kolona bubica:
gospodin Bumbar,
šumski zubar,
bubamare, točkaste veselice
i u roj združene pčelice.

Pod hrastom, pak,
gospodin Kos
naočale nataknuo
na nos!



Ova slikovnica ispričati će se nam priču o proljeću. Čarobnom godišnjem dobu kada se cijela priroda budi i pokazuje nam se u svoj svojoj raskoši. Iako priča započinje jednim zimskim danom na livadi kada je sve zaleđeno i tiho, ubrzo se snijeg otopio, biljke i životinje su se probudile i sve je oživjelo. Samo je jedno drvo jabuke ostalo tužno. Još snena, Jabuka shvaća kako su samo njene grane ostale gole i prazne. Najstarije i ujedno najveće stablo u šumi Trešnja dama, sažalila se nad malenom Jabukom i odlučila joj pomoći.


Najveće krošnje
i potpuno sama
svečanost promatra
Trešnja, dama.
obrvu digne,
pogledom sve stigne:
„Jabuka je ova
u šumi nova,
a ja znam savjet dati,
svakoga znam,
sve mogu doznati,
ipak sam prvo
u šumi drvo.“


Tako je dama Trešnja objasnila Jabuci da će i ona dobiti lijepe, malene, zelene listiće, samo mora još malo pričekati. Upoznati prirodu, slušati vjetar i kušati rosu.

I naravno, jednoga jutra, Jabuka se probudila i počela veseliti zajedno s drugim životinjama i biljkama jer su i na njenim granam niknuli divni mali listići.

Ova slikovnica zaista je lijepa, poučna priča uz koju će vaši mališani moći naučiti o proljeću. Slikovnica je uz lijepe, edukativne stihove obogaćena i divnim ilustracijama u kojima ćete sigurno uživati. Pune su umirujućih bolja i divnih elemenata proljeća.

Kako bi i vi mogli uživati u ovoj divoti na Facebook stranici Čarobni svijet bajki, pripremila sam vam nagradno darivanje. Zato požurite i sretno!



DOB: 3+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 31
Izdavač: Naklada Bošković, Zagreb 2018. - 90,00kn
Autorica: Andrea Debak
Ilustracije: Karin Tancel



Primjedbe

Popularni postovi