Uhvati mi plavog medu



Dječak Svemir za rođendan je dobio divnog, mekanog, plavog medu. No, medo je, kao što to rođendanski pokloni imaju običaj, bio zamotan. U celofan. Šuškavi, prozirni celofan u kojemu je medo morao ostati. Da se ne zapraši, rekla je mama. Svemir je bio jako razočaran. Svakog je dana gledao u tog divnog medu, i silno je želio osloboditi ga celofana, zagrliti ga i poigrati se s njim. No to se nije dogodilo. Sve dok jednoga dana nije u goste stigla Svemirova sestrična Morana s svojim roditeljima. Morana je vrlo brzo oslobodila medu celofana i taman kad je Svemir pomislio da će se napokon moći igrati sa svojim medom, Morana je tog istog plavog medu prisvojila, i više ga nije ispuštala iz ruku.


Jednom je, kad je imao virozu, Svemir bio na rubu da odmota plavog medu. Čak se onako šmrkavi i u temperaturi, došuljao do kuhinje i uzeo čačkalicu kako bi barem probušio dio prozirna celofana. „Možda medo ipak treba zraka, možda nije svemirac?!“ – upitao se i došuljao u sobu s čačkalicom u ruci. No, u trenutku kad je htio probušiti tu groznu prepreku do njegova mekana pliša, u sobu je ušla mama s lijekovima i toplim čajem.


Kako priča završava, morati ćete pročitati sami. Ne želim vam je kvariti tako da vam sada otkrijem kraj. Ali upozoravam vas, meni su malo zasuzile oči. Ovo je nježna priča o odrastanju, o djetinjstvu, o onoj dječjoj žudnji i nekim roditeljskim nelogičnostima. O svim onim dječjim željama koje su ostale neispunjene.. Mekani plavi medo zauvijek je ostao u Svemirovu srcu.. A vjerujem da će ostati i u vašem.

Priča je vrlo nježna i djeci zanimljiva. ilustracije su mi tako nježne i umirujuće, a ova plava boja mi je instant postala vrlo draga... Ma samo pročitajte knjigu i uživajte u njoj. I svakako javite dojmove. ;)  



DOB: 4+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 38
Izdavač i cijena: Ibis grafika, Zagreb 2018.  - 80,00kn
Autorica: Silvija Šesto
Ilustratorica: Vanda Čizmek

Primjedbe

Popularni postovi