Tabby McTat



Iako se sve više slikovnica cijenjene gospođe Donaldson može pronaći i na hrvatskom jeziku zahvaljujući naši izdavačima, ove slikovnice još nema. Pa je zato čitamo na engleskom. Slikovnica Tabby McTat još je jedna u nizu izvrsne suradnje Julie Donaldson i Axela Schefflera i kao i sve njihove slikovnice do sada i ova nam se svidjela. Ovo je priča o jednom uličnom sviraču i jednoj mačci. Volite mace? I ovu ćete slikovnicu sigurno zavoljeti.


The sun went down and the sky grew black.
The stars came out, but he didn׳t come back.
McTat lingered on…and on.


Maca McTat svakoga dana vrijeme provodi na ulici uživajući u svirci svoga vlasnika. No jednoga dana, njenom vlasniku, uličnom sviraču pozlije i oni se razdvoje. TabbyMcTat nakon nekog vremena pronalazi novi dom i životnu družicu s kojom ima male mačiće. No koliko god mu u novom životu bilo lagodno, on ipak neprestano misli na svog izgubljenog prijatelja. Koji je u međuvremenu ozdravio i bilo vrlo tužan jer nije mogao pronaći svoju mačku. Naravno, njihovi putovi se ponovo susreću, ali ovoga puta uz uličnog svirača neće biti TabbyMcTat nego njegov pomladak.

Slikovnica je zaista slatka (kao i sve slikovnice ovo dvojca) i nadam se da će s vremenom i ona ugledati svoj prijevod na hrvatskom kao i sve druge slikovnice gospođe Donaldson.

DOB: 3+
Uvez: meki
Autorica: Julia Donaldson
Ilustrator: Axel Scheffler



Primjedbe

Popularni postovi