Društvo čarobnih jednoroga



Ok polako. Ovu knjigu sam prvo morala prolistati. I diviti se njenim ilustracijama. A onda sam ju krenula pažljivije čitati i proučavati. I prvo što ću vam reći je da ako volite magična stvorenja, bajke i jednoroge općenito, ili ako doma imate male ljubitelje navedenog, ovu knjigu morate imati. Predivna je.


Ako vjeruješ, počet ćeš posvuda zamjećivati nazočnost jednoroga., kao kada se magla raziđe, a sunčeva svjetlost obasja zemlju.

Ova knjiga koncipirana je lijepi priručnik u kojemu se nalaze razne informacije i priče o jednorozima. U njoj ćete pronaći informacije o tome kako su izgledali prvi jednorozi, gdje jednorozi žive, čime se hrane, koje su njihove osobine i još mnogo zanimljivih činjenica o njima.
Za početak, u ovoj knjizi otkriti ćete povijest jednoroga i pronaći kartu svijeta na kojoj su označena njihova prebivališta. Jer postoji više vrsta jednoroga. A zatim kreću priče, divne priče o vrstama jednoroga, pa ćete tako upoznati jednoroge iz porodice gorskih dragulja koji su vrlo snažni, vateni i otporni. Rog im je izrađen od divnog smeđeg opala, tamnog dragulja s plavi, ružičastim i zelenim mrljama koji isijava toplinu.


Tu su zatim i jednorozi iz porodice vodeni mjeseci, šumski cvijet, pustinjski plamičci, ledeni lutalice, olujni goniči i sjenoviti noćnici. Svaka vrsta jednoroga ima svoju priču i karakteristike, a vi ih morate otkriti. I pri tome uživati u ovoj čarobnoj knjizi.

Podigni pogleda prema noćnome nebu i vidjet ćeš da su jednorozi i u zvijezdama. Predstavlja ih zviježđe (skup zvijezda) koje se zove Monoceros, što doslovno znači „jedan rog“. Pronaći ćeš ga ugniježđenog među trima dobro poznatim zviježđima, a to si Orion (Lovac), Canis Major (Veliki pas) i Canis Minor (Mali pas).


Meni je ovaj priručnik zaista čaroban i jako mi se svidio. I volim ga uzeti, udobno se smjestiti uz kavu ili čaj i uživati u njegovoj ljepoti.. ujutro, dok moji dečki još spavaju, a ja imam vremena za kavu i prvu knjigu, prvu čaroliju u danu.. A kasnije ću je pročitati s mališom, onako kako on to sada može.. samo kroz liustracije i moje opise..

Pokušala sam vam pofotkati knjigu da bolje vidite ilustracije ali morate ju uzeti u ruke i uroniti u čaroliju.

P.S. Na kraju knjige otkriti ćete i kako vi možete postati član Društva čarobnih jednoroga. Jer jednorozi doista postoje.. J

DOB: 5+

Uvez: tvrdi

Izdavač: Profil, Zagreb 2019. – 99,00kn

Autor: Selwyn E. Philipps

Ilustrirali: Harry i Zanna Goldhawk uz dodatne ilustracije Helen Dardik

Prijevod: Patricija Horvat

Primjedbe

Popularni postovi