SULI U AVANTURI PUTOVANJE



Nakon što smo definitivno uživali u pustolovinama simpatične žirafice Suli, priča je dobila i svoj nastavak. Ovoga puta Suli ne traži prijatelje nego Hrvatsku! Naime, jednoga vrućeg ljetnog dana, poštar noj, donosi Suli pismo iz Hrvatske, točnije iz životinja Zoološkog vrta koji pozivaju Suli da posjeti našu prekrasnu zemlju.

Pišemo Vam s drugog kraja svijeta,
našu zemlju krasi mnogo epiteta.
Mala je al divno more ima,
a tisuću otoka užitak nudi svima.
Tu se fino jede i dobro spava,
satima se s društvom ispija kava.
Znajte da Vam treba sva garderoba
jer imamo četiri godišnja doba;
od snježne zime, do sunčanog ljeta
zobići Hrvatsku bilo bi šteta.


Životinje Savane odmah su potražile Hrvatsku na karti svijeta i odlučile pomoći Suli da se spremi za put! No kako stići u Hrvatsku? Putovati tako daleko nije baš jednostavno, a Suli sigurno do Hrvatske neće moći doći pješice. Pregršt ideja, buke i uzbuđenja probudile su strašnog krokodila.  Suli mu odmah ispriča svoje probleme, a krokodil samoprozvani „Grom“ odmah se ponudi kao rješenje. On ima avion, a i vrsni je pilot!

Svanula je zora, letjelica čeka,
u njoj torbe, karta,  čokolada i deka.
Od sjedala do krila, sve rađeno po mjeri,
dali su si truda krokodilski inženjeri;
za Gromov rep u trupu šupljina,
za dugovratku Suli otvorena kabina.
Sve je sremno, već bruji mašina,
pustolovi kreću hrabro put visina!


I tako su dvoje neobičnih putnika krenuli put Hrvatske, no u svom tom kaosu izgulili su pismo i našli se u problemu. Neće biti lako naći put do Hrvatske…  I tu kreće drugi dio avanture. Zalutali su Suli i Grom u Helsinki, Pariz, Veneciju i naposljetku uz pomoć drugih stigli u Hrvatsku..

Kraja sada nema žirafinoj sreći,
a krokodilski ponos nova slava liječi.
Stigli su do cilja bogatiji i veći,
u pustolovini što piše nove mudre riječi…

Simpatična i zabavna Suli definitivno je postala vrlo poznata i draga žirafa. Ova slikovnica, kao i prvi dio Sulinih avantura,  nudi pregršt zabave i smijeha. Vvrlo je edukativna i sadrži u sebi zrnca mudrosti koje su vrlo pažljivo i lijepo ukomponirane u cijelu priču. Definitivno jedna od slikovnica koju vrlo rado imamo u svojoj kolekciji.  Osobno mi se jako sviđaju i vrlo simpatične ilustracije i koje je i ovoga puta napravio Sven Nemet. Nedavno sam bila u knjižnici i vidjela izložbu ilustracija ove slikovnice.. ma prekrasne su.

Nadam se da će nam Maja Šimleša napisati još koju slikovnicu o avanturama ove simpatične žirafe jer su slikovnice zaista posebne.



DOB:4+

Uvez: meki

Autorica: Maja Šimleša

Ilustrator: Sven Nemet

Izdavač i cijena: Profil knjiga, Zagreb - 2018., 79,00kn

Primjedbe

Popularni postovi