Prvo božićno putovanje



Priča započinje malo prije Božića.  Jedna obitelj pripremala je hranu i ukrase za Božić, a u isto vrijeme na Sjevernom polu Djed Božićnjak pripremao se za polazak na svoje veliko putovanje. Sanjke i pokloni bili su spremni, trebalo je još samo upregnuti sobove i polagano krenuti. Ove godine i sob Rudi želio se pridružiti Djedici na putovanju, no Djed mu reče kako je još malen i da će morati još malo pričekati. Igrom slučaja Rudi je upao u saonice i ipak krenuo na put. Put je bio čaroban, no u jednom trenu Djedica se prevrnuo u sanjke i u pomoć mu je uskočio upravo Rudi. Iako se Djedica u početku začudio što je Rudi uopće s njima jako mu se razveselio i zajedno su dijelili djeci poklone. Rudi se pokazao vrlo korisnim sobom i Djedica mu je obećao kao od sad svake godine vodi i njega na put.


„Djedice, mogu li i ja s vama?“ – Rudi upita iskreno, kako samo djeca znaju pitati. Djedica je prešao nježno rukom preko Rudijeve glave i rekao: - Još si dijete i ove godine nećeš moći s nama, ali uskoro ćeš odrasti i tvoja će se želja ispuniti. 


Ova slikovnica, topla je božićna priča koju vam preporučam pročitati upravo u ove predbožićne dane. Mi smo uživali u lijepim ilustracijama i toploj prići koja me podsjetila na to koliko zapravo ponekada podcijenimo djecu i njihove sposobnosti samo zato što su maleni. Ponekada zaboravimo koliko oni zapravo mogu, i koliko je njihova želja veliki  pokretač. Možda jesu maleni, ali djeca zaista mogu sudjelovati u puno toga što mi radimo. I zato, čitajte sa svojim klincima ovu lijepu božićnu priču i uključite ih u božićne pripreme što je više moguće. Neka i oni mijese kolačiće, izrađuju ukrase, ukrašavaju kuću i slično. I oni, a i vi ćete uživati. 

DOB: 2+

Uvez: tvrdi

Izdavač i cijena: Kašmir promet , 2018. Zagreb, - 109,90kn

Andrea Petrlik, Kašmir Huseinović

Primjedbe

Popularni postovi