Avanture Petra Zecimira

 
 
 
 
 

 
O čarobnom svijet Batrix Potter i njenim pričama već sam pisala na blogu. Na linku (https://carobnisvijetbajki.blogspot.hr/2017/09/price-beatrix-potter.html ) možete pronaći više informacija o knjizi Priče Beatrix Potter koja na žalost više nije dostupna za prodaju. No, za sve ljubitelje gospođe Potter koji nisu mogli nabaviti tu knjigu (uključujući i mene) Mozaik knjiga je nedavno izdala novu zbirku priča pod nazivom „Avanture Petra Zecimira“.  Ja sam se jako razveselila. Knjiga je izašla taman na vrijeme da postane poklon ovog Uskrsa. ;)
 
 
Ova zbirka sadrži četiri priče o avanturama poznatog zečića - Priča o Petru Zecimiru, Priča o zeki Benjaminu, Priča o Flopsinim zečićima i Priča o Liscu. Sve  priče sadrže i originalne ilustracije koje krase svaku stranicu. A ono što mi se osobito sviđa je to što čim otvorite knjigu, jednako kao i na zadnjoj strani, možete pronaći mapu svijeta Beatrix Potter. Odlično! Nakon što pročitate priču lijepo sve možete proučiti na karti. Jedino što nedostaje, a svidjelo mi se u zbirci Priče Beatrix Potter su kratki tekstići na početku priče o tome kako je priča nastala. Taman bi to onda nekako sve zaokružilo. J  

 
Stavljam vam par slikica da vidite kako knjiga izgleda. Uživajte u avanturama popularnog zeca. J

P.S. S obzirom da je izašao i film Petar Zecimir (koji jedva čekam pogledati) Mozaik knjiga vam daruje 10% popusta na cijenu knjige. Pa eto, požurite po knjigu!

 
Par riječi o autorici - Beatrix Potter rođena je 28.07.1866. u Londonu. Bila je engleska spisateljica i likovna umjetnica poznata po raskošno ilustriranim pričama o antropomorfnim životinjama. Kao dijete, Beatrix je provodila mnogo vremena crtajući biljke i životinje a za inspiraciju kasnijih priča poslužile su joj brojne životinje koje je obitelj Potter imala za ljubimce. Njenu najpoznatiju i prvu priču inspirirali su njeni zečevi Petar i Benjamin. Omiljena tehnika bio joj je akvarel a fantastični prizori životinja odjevenih u ljudsku odjeću i zabavljenih ljudskih poslova krasiti će njene priče.. Krajem 19. stoljeća Beatrix je po prvi puta uspjela prodati svoje crteže a kasnije na nagovor svoje guvernante i prijateljice odlučuje objaviti vlastite književne uratke.

DOB: 5+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 96

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, Zagreb 2018.  - 99,00kn

Autorica i ilustratorica: Beatrix Potter

Prevela: Ivanka Borovac

Primjedbe

Popularni postovi