DJEVOJČICA I SREĆA


Ova priča započinje s jednom prekrasnom vladaricom o kojoj su se brinuli najveći stručnjaci u svom zvanju brinući se da uvijek bude lijepo odjevena i sprema pokazati se pred drugima u svom punom sjaju. Ali čitajući dalje, vrlo brzo shvatimo da iako je bila najljepša ova bila je jako nesretna. No svoju je nesreću skrivala. I tako jednoga dana otkrije da u dalekom, dalekom selu živi jedna djevojčica koja joj može pomoći vratiti sreću u svoj život. I tako vladarica krene na dug i mukotrpan put…


Bila jednom jedna vladarica, žena moćnog vladara svijeta. Imala je sve bogatstvo što se poželjeti može. O njezinoj ljepoti brinuli su najveći stručnjaci..

Došavši do sela koje je tražila, vladarica na smrznutom jezeru vidi prekrasnu djevojčicu kako se kliže. I tada vladarica shvati što je to zapravo sreća…  Vladarica je utonula u sjećanje. Vidjela je sebe, nekad najljepšu djevojku u tome kraju. Tada je mislila da je nitko nije vrijedan i ni na koga se nije obazirala. 


Ovo je zaista divna terapeutska slikovnica koja govori o sreći, ljubavi i svim onim važnim stvarima koje često zanemarimo. Ova priča govori o onim istinskim vrijednostima. Čitajući je, zaista sam uživala. U svemu. Riječima, divnoj ilustraciji i najviše u poruci koju ova slikovnica nosi. Jer nažalost, u današnjem svijetu zaboravljamo da se istinska sreća nalazi u nama samima. I trebamo se s vremena na vrijeme malo podsjetiti da sreću potražimo u sebi. Takva je najvrjednija.  J


„Sreća nije vanjski sjaj, već onaj iznutra, što ga stvaramo sami.“DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 30

Izdavač i cijena: Harfa,  Knjige koje vole djecu, Split 2017. - 99,00kn

Autorica: Irena Orlović

Ilustratorica: Sanja Rešček Ramljak

O AUTORICI: Irena Orlović autorica je nagrađivane aplikacije Pametnica, osnivačica nakladničke kuće Harfa (čija je djelatnost izdavanje literature za poticanje ranog emocionalnog i intelektualnog razvoja djece. Majka je troje djece i studentica psihologije. Po struci je medicinska sestra a kada je prije 18 godina rodila Mateu, djevojčicu s teškoćama u razvoju, uvidjevši kako u Hrvatskoj nema dovoljno literature i općenito svijesti o poticanju ranog emocionalnog i intelektualnog razvoja odlučila je poduzeti nešto u vezi toga.

Primjedbe

Popularni postovi