Svemirci gaćoljupci pomažu Djedu Mrazu

Svemirce gaćoljupce već poznajete, a danas ću vam predstaviti još jednu slikovnicu na temu jelovih simpatičnih svemiraca. U ovoj slikovnici našli su se u ulozi pomoćnika Djedu Mrazu. Neobičnih li pomoćnika, zar ne? J Naši svemirci spakirali su svoje kofere i doletjeli u Laponiju. Jer Djedici i njegovim vilenjacima u najzaposlenijoj noći u godini svakako treba pomoć. Čitali su pisma, pomagali s darovima (i usput se ludo zabavljali) i ono najvažnije pomogli Djedici kada su mu se pokvarile saonice… jer da svemiraca koji su spasili stvar nije bilo, Djedica ne bi mogao isporučiti darove… cijelu priču najbolje pročitajte sami. I uživajte!


Sutra je Božić,
među svemircima uzbuđenje vlada.
Umjesto da gaće kradu,
darivat će ih sada.

 

I ovoga puta slikovnicu krase stihovi kojima se ne možete ne nasmijati dok ih čitate i simpatične i vesele ilustracije. Svemirci koji pomažu Djedici definitivno su zabavna slikovnica, prikladna u ovo blagdansko vrijeme, uz koju smijeh neće izostati.

„Ho - ho- ho!“ smije se Djed
kadli mu očaj preplavi lice.
Noćas nikamo ne ide:
velik kvar imaju saonice.



Svemirci gaćoljupci pomažu Djedu Mrazu jedna je od četiri slikovnice o ovim otkačenim svemircima koju možete pronaći na hrvatskom jeziku. Ostale tri su: Svemirci gaćoljupci, Svemirci gaćoljupci spašavaju i Dinosauri gaćoljupci. Ako volite čitati i na engleskom možete pronaći i nastavke  „Pirates Love Underpants“, „Monsters Love Underpants“  te „Aliens Love Underpants“.

DOB: 3+

UVEZ: tvrdi

BROJ STRANICA:25

IZDAVAČ I CIJENA: Školska knjiga, Zagreb 2011. - 45,00kn

AUTORICA: Claire Freedman 

ILUSTRATOR: Ben Cort

PREVODITELJICA: Petra Matić


O AUTORICI: Claire Freedman je britanska spisateljica. Iako je radila mnoge poslove (sekretarica, šoping asistent, sestra u zubarskoj ordinaciji,…) nakon što je upisala tečaj kreativnog pisanja započela je svoju spisateljsku karijeru – pišući priče za djecu koje su se odmah pokazale uspješnima. Danas isključivo piše i ne može zamisliti da radi išta drugo. Živi i radi u Engleskoj.  

Primjedbe

Popularni postovi