MEDVJEDOVANJE - Ili veliko božićno putovanje medvjeđe obitelji oko svijeta

Jednog ranog i hladnog prosinačkog jutra obitelj mrkih medvjeda počinje s pripremama za doček Božića. Kao i svake godine, oni namjeravaju posjetiti sve medvjeđe rođake koji žive u najudaljenijim zakutcima Zemlje.


I tako počinje priča o božićnoj pustolovini medvjeđe obitelji - tate Medvjeda, mame Medvjedice, djeda Medonje, bake Medonjice i pet malih medvjedića. Svoju kolibicu vezali su za balon ispunjen vrućim zrakom i odlebdjeli prema sjeveru. Prvo su na putovanju sreli prezaposlenog Djeda Božićnjaka i obećali u njegovo ime dostaviti darove svojim rođacima. A prvo odredište bio je Sjeverni pol i bijeli medvjedi koji žive u igluu. Drugo odredište bila je Sjeverna Amerika i američki medvjedi – rakuni koji žive u indijanskom šatoru i tako redom… Australia, Indija, Kina, zviježđe Velikog medvjeda… sve dok se na kraju nisu vratili kući…


A ima li što ljepše nego vratiti se nakon ugodnog putovanja i opet dočekati pravog mrkog dlakavog Djeda Božićnjaka.


Ovo je jedna zaista zgodna slikovnica o Božiću. Jer osim uživanja u priči djeca mogu puno toga i naučiti: vrste medvjeda, dijelove svijeta, što je to iglu, indijanski šator, i još mnoge zanimljive informacije. Uvijek volim ovakve slikovnice koje su zapravo vrlo edukativne. Klinci uživaju a usput puno toga i nauče a da toga nisu ni svjesni.


Slikovnica ima puno teksta tako da će te za nju ipak morati izdvojiti malo više vremena. Ali osim tekstu, pozornost i vrijeme svakako posvetite i krasnim otkačenim ilustracijama. Dok čitate slikovnicu vidjeti ćete mnoštvo simpatičnih detalja koje samoj priči daju dozu šašavosti i šarma.


DOB: 4+

UVEZ: tvrdi

BROJ STRANICA: 28

IZDAVAČ I CIJENA: Ibis grafika, Zagreb 2015. – 95,00kn

AUTOR I ILUSTRATOR: Kestutis Kasparavičius

PREVODITELJICA: Mirjana Bračko

O AUTORU: Kestutis Kasparavičius je poznati grafičar, ilustrator i dječji pisac. Svake godine napiše barem jednu knjigu za djecu i do sada je napisao više od 50 knjiga koje su prevedene na dvadesetak jezika. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada za ilustraciju.  

Primjedbe

Popularni postovi