Dragi Djedice

Ovu slikovnicu sam sasvim slučajno izvukla sa police u knjižnici za vrijeme potrage božićnih priča. I svidjela mi se. 


U ovoj priči pratimo putovanje dvoje prijatelja – Zeke i Malog Mede na Sjeverni pol. Naime, medvjedić je jedno jutro pronašao pismo namijenjeno Djedu Božićnjaku te je odlučio da će upravo on odnijeti pismo na Sjeverni pol kako bi bio siguran da će se vlasniku pisma ispuniti božićna želja. Na tom podvigu pridružuje mu se i njegov prijatelj Zeko. Nakon brzog pakiranja i uzbudljivog putovanja dvoje prijatelja stižu u djedičinu radionicu i isporučuju pismo. Nakon što su pomogli u izradi darova i dobro se zabavili krenuli su s Djedom Božićnjakom u najzabavniju pustolovinu – isporuku božićnih darova…


Ovim putem!“ reče Zec. Koračali su kroz prhki snijeg na zimskom suncu. Hodali su preko brda i dolina dok napokon nisu stigli do mora koje se svjetlucalo na suncu. 


Slikovnica je lijepo ilustrirana – nježno, dječje i zaista primjerena djeci rane dobi. Simpatična priča i lijepe ilustracije zaista su zgodan uvod u ovo čarobno doba godine. Osim priče, slikovnica sadrži i papire i omotnice kako bi i vi mogli zajedno sa svojom djecom napisati pismo Djedici. Štosno zar ne?  Vjeruju li vaši klinci u Djedicu? Pišete li s njima pisma Djedici?

DOB: 2 +

UVEZ: tvrdi

BROJ STRANICA: 24

IZDAVAČ I CIJENA: Lusio, Zagreb 2014.  – 99,00kn

AUTOR: Kathryn Ivy White

ILUSTRATORICA: Polona Lovsin


O AUTORU: Kathryn White britanska je spisateljica koja je u svojoj karijeri do sada napisala više od 30 knjiga za djecu sve dobi. Svoju prvu knjigu napisala je kada je njeno prvo dijete imalo godinu dana i otada ne prestaje pisati. U većini njenih knjiga teme su životinje a više o njenim knjigama možete pročitati na njenoj službenoj stranici Kathryn White.

Primjedbe

Popularni postovi