AHAA!


Faza „Zašto?“ razvojna je faza kada djeca sve propitkuju i traže odgovore na pitanja na koja mi roditelji ponekad ne znamo dati odgovor. Kod nekih ta faza nikada ne prestane, oni postaju pravi znanstvenici i istraživači. Nova slikovnica AHAA! predstavlja nam neke važne istraživače koji su potaknuti svojom znatiželjom promijenili svijet i naše saznanje o njegovim čudesima, ali i važnost  istraživanja i propitkivanja svijeta oko sebe općenito.

Kad znanstvenik nađe odgovor na vlastito pitanje, obično se misli da on vikne: AHAA! Ali prije no što znanstvenik vikne: „Ahaa, shvatio sam!“, često promrmlja samome sebi: „Baš je zanimljivo. Čudesno. Zabavno. A kad znanstvenik nešto i otkrije, možda uopće ne vikne „Ahaa!2 nego kaže “Oho. Zar stvarno?! Pa naravno! Kako se nisam ranije dosjetio?“


Čitajući i proučavajući ovu slikovnicu mališani će otkriti tko su bili i kojim su svojim otkrićima promijeniti svijet Arhimed, Galileo Galilei, Isaac Newton Constantin Fahlberg, Alexander Fleming.

Svaki znanstvenik i njegovo otkriće predstavljeni su na simpatičan i djeci primjeren način ilustracijom i tekstom.


Jako mi se sviđa sam koncept slikovnice i mislim kako će njeno čitanje potaknuti djecu da i sami krenu u istraživanje kako svijeta oko sebe, tako i ostalih znanstvenika koji su svojim radom utjecali na  sve ono što danas o svijetu znamo. Tko zna, možda netko od čitatelja upravo i sam postane znanstvenik.

Potaknite vaše klince da pročitaju ovu knjigu, čitajte ju i vi s njima. Nama je odlična!


DOB: 5+

tvrdi uvez, 38.str

Autor: Els Heinsalu

Ilustracije: Kristi Kangilaski

Prijevod: Boris Vidović

Izdavač i cijena: Ibis grafika, 2021. – 100,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi