DUGA POSLIJE KIŠE


 Slikovnice Davida Litchfielda obožavamo i znam da ste svi već  čitali o medi pijanistu, divu i djevojčici i izvanzemaljcima. Jednako oduševljenje izazvala je i slikovnica Duga poslije kiše koju je gospodin David ovoga puta samo ilustrirao i time obogatio prekrasne stihove napisane u ovoj ljepotici.

Ova priča s malo teksta ali vrlo upečatljivih rečenica i misli govori o životu i nedaćama  s kojima se susrećemo ali i ljepoti koja nakon njih dolazi. Jer život je jednostavno takav.. pun lijepih i ružnih trenutaka koji se izmjenjuju i samim time one lijepe cijenimo više i više u njima uživamo.

Dođu tako dani crniji od noći. Brige se roje. Zmajeve pogledaj u oči. Pobjede se broje.


Ponekada je vrlo teško vidjeti izlaz iz nevolje koja nas je zadesila ali uz vrijeme, prave osobe, našu obitelji i prijatelje i takvi trenuci kad tada prođu i život postane lakši i ljepši. Nakon kiše uvijek dođe sunce, to jest duga...

Ovo je jedna vrlo posebna slikovnica, puno prekrasnih misli, i zaista mi je bilo teško odabrati samo neke rečenice koje bi s vama podijelila.. poslikati vam samo neke ilustracije. Cijela slikovnica je jedna divna čarolija, puna pozitivna energije i mudrosti koje bi i veliki i mali trebali pročitati. Jer iako je za mališane ovo jedna lijepa slikovnica koja se ne propušta, za nas odrasle, malo iskusnije ovo je poruka koja nam svima treba – budite hrabri i ustrajni. Živite život puni plućima, bez straha, s nadom za bolje sutra.. A sve one nevolje na vaše putu proći će... kad tad će se na obzoru pojaviti duga.


Ovu ljepoticu vam od srca preporučam – nemojte ju propustiti!

tvrdi uvez, 32 str

Autorica: Smiriti Halls

Ilustracije: David Litchfield

Prijevod: Boris Nazansky

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, 2021. – 89.90kn

Primjedbe

Popularni postovi