MIRIŠLJAVI ALFI

 

Neki dan je na našu adresu došetao ovaj simpatični četveronožni čupavac u kojeg smo morali odmah zaviriti. Prvo što nam je zapelo za oko kada smo otvorili ovu ljepoticu bile su preslatke ilustracije, a zatim smo ju krenuli čitati...

Alfi je veliki čupavi pas kojega su njegovi vlasnici okupali u mirišljavoj, pjenušavoj kupki...koja se njemu nije ni malo svidjela jer je zbog nje izgubio svoj miris.

I tako Alfi kreće u misiju vraćanja svog poznatog, smrdljivog, psećeg mirisa. Zaputi se kroz vrt, preko ceste i ljepljivog mulja sve do ribnjaka. Na svom putu sreo je lisicu, puževe i muhe i svi su mu željeli pomoći svojim korisnim savjetima o skupljanju smrdljivih mirisa.  

Smjesta otrči u vrt i ondje ugleda lisicu.

Lisica je JAKO mirisala.

„Gdje si našla taj POSEBAN miris?“ upitao je Alfi.

„Eh, stvaram ga i njegujem mnogo godina“, objasnila je lisica. „Ipak bih na tvom mjestu pronjuškala među kupinama.“

Alfi je hodajući skupljao razne mirise – starih čizama, prljavih kanti za smeće, ostatke hrane, trulih jaja i blata ali ni jedan miris nije bio taj. Tek je na kraju, kad je skočio u ribnjak i objedinio sve te smrdljive mirise Alfi bio zadovoljan jer je pronašao ono što je tražio. Svoj jedinstveni smrdljivi miris.

Alfi je uskočio i dobro se namočio. Miris se vratio i bio je naprosto ČUDESAN!

Sretan i smrdljiv, Alfi se uputio kući... a tamo ga je dočekalo ne baš ugodno iznenađenje. Naime, njegovi vlasnici ponovo su odlučili okupati Alfija.. J

Ovo je priča u kojoj smo zaista uživali i pri čijem smo se čitanju smijuljili.. moj mališa je s užitkom slušao ovu dinamičnu i duhovitu priču, obogaćenu zaista prekrasnim ilustracijama.

Ovo je jedna od slikovnica koje vam zapnu za oko i u koje se zaljubljujete onako, na prvu. Mi svoj primjerak mazimo, i pazimo i redovito čitamo, a vi svoj potražite na web stranicama Planet Zoe ili u nekoj bolje opremljenoj knjižari. I uživajte!

P.S. Planet Zoe najavljuje i izlaza dvije nove slikovnice ove autorice i mi im se jaaaako veselimo.

 

tvrdi uvez, 32 str.

Autorica: Catherine Rayner

Prijevod: Dunja Flegar

Izdavač i cijena: Planet Zoe, 2021. – 99,00kn

Primjedbe

Popularni postovi