ANIMALIUM

 

Zemlja je jedini nama poznati planet na kojemu ima života i na kojemu su se razvila brojna i raznolika živa bića. Planet dijelimo s otprilike 2 milijuna drugih vrsta živih bića – a to su samo one koje poznajemo i kojima smo nadjenuli nazive.

Novi div u izdanju Profil knjige predivna je knjiga naslova Animalium  koja simulira odlazak u prirodoslovni muzej.. Samim listanjem ove knjige uživati će te u prekrasnim ilustracijama životinja koje podsjećaju na muzejske izloške. Mene su podsjetile i na prekrasne, velike postere životinja koje smo imali obješene u učionici iz biologije u osnovnoj školi..


Knjiga je podijeljena na poglavlja to jest galerije: Beskralježnjaci, Ribe, Vodozemcj, Gmazovi, Ptice, Sisavci. U svakom poglavlju naći će te zanimljive informacije i divne ilustracije životinja. Čitajući ju možete istražiti terarije u kojima se nalaze skupine srodnih životinja, laboratorije u kojima su secirani i opisani kosturi i unutarnji organi životinja, te staništa u kojima možete saznati kako različiti ekosustavi ovise o određenim klimatskim zonama i kako su evoluirale životinjske vrste.

 

Samo na temelju onoga što poznajemo možemo početi zamišljati nešto drugačije i pripovijedati priče. svako različito biće polazna je točka. Ove slike iz Animaliuma prikazuju stvarna bića i svako od njih potiče novu misao. Svako od njih također ima svoj dom na Zemlji i nadam se da nas čeka budućnost u kojoj ljudska bića mogu bolje dijeliti ovaj planet sa svom ovom čudesnom raznolikošću. Na kraju krajeva, Zemlja je dom svih nas.

Ovo je jedna od onih prekrasnih knjiga koje su poput enciklopedije i muzejskih izložaka, i ukoliko volite umjetnost, životinje i muzeje nikako ju nemojte propustiti.

 


tvrdi uvez, 112 str

Autorice: Jenny Broom

Ilustratorica: Katie Scott

Prijevod: Dina Morić Bošnjak

Izdavač i cijena: Profil knjiga, 2021. – 139,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi