MALA ČUDOVIŠTA


Među novitetima pristiglima iz Mozaik knjige našla se i slikovnica Mala čudovišta koja su me posebno razveselila. Priča, ilustracije, poruka...ma sve nam je odlično i ovih dana ju baš često čitamo. Što drugo i očekivati od urnebesnog Davida. J

A priča ide ovako..

Mali vukodlak Lunko bio je  jako nesretan jer svojim urlikom nikoga nije moga prestrašiti. No glas mu je bio jako piskutav i uvijek kada bi zavijao svi su mu se vukodlaci smijali..

Jednom davno, živio je mali vukodlak s VELIKIM problemom. Glas mu je bio jako, jako PISKUTAV. Kad god bi Mjesec bio pun, Lunko je zavijao tako prodorno... da su svi drugi vukodlaci zavijali od smijeha.

I tako ga jednoga dana njegovi roditelji odluče upisati u školu za čudovišta kako bi i on naučio biti strašan.  Pri dolasku u školu Lunko nije znao boji li se više djece ili učitelja i koliko god se trudio nikako nije mogao prestrašiti nikoga pa čak ni muhu, na što ga je njegova učiteljica neprestano podsjećala. U plašenju je bio toliko neuspješan da ga je školski ravnatelj ubrzo izbacio iz škole.

Umjesto da izgleda strašno, izgledao je kao da se belji. Sva druga mala čudovišta prasnula su u GROMOGLASAN smijeh. „HA! HA! HA!“ „Pa ti ne bi uspio prestrašiti ni MUHU!“ narugala mu se učiteljica.

  

Tužan i razočaran mali Lunko otišao je iz škole i hodajući spazi grupicu djece odjevenih u čudovišta. Naime, bila je Noć vještica i mališani zamaskirani u razna čudovišta krenuli su u obilazak kuća. Kada su djeca vidjela Lunka oduševili su se njegovim izgledom i pozvali ga da zajedno s njima krene plašiti po kućama. Lunko je prihvatio poziv i dobro se zabavljao.

Ti izgledaš NAJSTRAŠNIJE! Idi ti prvi!“ reče svemirac. Lunko nije bio baš uvjeren u to. Progutao je knedlu pa pokucao na prva vrata uvjeren da ne može prestrašiti ni uš. Kuc! Kuc! Kuc! Ali prije negoli je vukodlak stigao reći „SLATKIŠI ILI ŽIVOT!“ čovjek na vratima je vrisnuo.


Ostatak slikovnice morate pročitati sami, sigurna sam da će vam se svidjeti kraj. Ova odlična, humoristična priča o različitosti, prihvaćanju i sklapanju prijateljstva garantirano će se svidjeti svim malim čitateljima, a i velikima koji poput mene uživaju u dobrim slikovnicama. Mi smo ju već pročitali uzduž i poprijeko i svaki puta se jednako hihoćemo i dobro zabavljamo. Ilustracije pršte veseljem, bojom i humorom, a osvježenje su definitivno i likovi jer realno, na našem tržištu nema baš puno slikovnica o vješticama i ostatku ekipe. Dodatni plus je i to što se u slikovnici tako nenametljivo priča o važnim temama odrastanja i mogu samo držati palčeve da ih bude još.

 

tvrdi uvez, 40 str.

Autor:  David Walliams

Ilustracije: Adam Stower

Prijevod: Ozren Doležal

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, 2021. – 89,00kn



 

Primjedbe

Popularni postovi