KOMADIĆ NEBA U TEBI

 


Vila Zorja pomoćnica je oblacima. Možeš je vidjeti samo za posebnih dana kada se na svijetu dogodi čudo. Njezina je haljina satkana od sjajnih zvjezdica s džepićem za velike tajne.

Na dan tvog rođenja ptice su pjevale najljepše pjesme, a vila Zorja prosipala je sjajnu prašinu po livadama.. a znaš li zašto? Zato što je sve na svijetu znalo da baš TI toga dana započinješ život na našem planetu.


Ovo su samo djelići ove divne, divne, bajkovite slikovnice koja slavi život djeteta i koja mu govori koliko je posebno, vrijedno i moćno. Kolika se snaga, ljepota i moć krije u tako malenom biću. Ovo je priča o vili Zorji i starom, mudrom Mjesecu. O njihovoj poruci koju šalju svakom djetetu na svijetu –  kako Mjesec kaže:

Uvijek je najveće na svijetu

ono oku manje.

U djecu baš sve

dragocjeno stane.

Ta čista stvorenja čuvaju

svijet i popravljaju mane.

Želja im je voljeti

i ispraviti svijet nabolje.

Jer djeca za to imaju

i snage i volje.


Ali osim vile Zorje i Mjeseca, glavni protagonist je i čitatelj, to jest dijete kojemu se slikovnica čita. Jer ono je bit ove priče. Njemu su upućene sve lijepe riječi i poruka Zorje i Mjeseca.

Uživala sam čitajući ovu slikovnicu. U njenim ilustracijama, tako mekanim, nježnim. U ljepoti izražavanja i lijepim, bogatim riječima, onoj tečnosti.. toliko se lijepo čita. Ovo je zaista posebna slikovnica koju vam od srca preporučam. Poklonite ju svojoj djeci, unucima, nećacima, prijateljima, tek rođenim bebicama, i onim starijima…


Na kraju slikovnice nalazi se i tekst vizualizacije koja čitatelja podsjeća na ljepotu njegove duše i njegovu snagu.

Pročitajte ovu slikovnicu i uživajte u mjesecu, zvjezdicama, vilama i mašti..

 

DOB: 3+

Uvez: meki

Autorica: Nataša Jukić

Ilustracije: Dona Tomić

Izdavač i cijena: Mind Ability, 2020. – 65,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi