VUK KOJI JE...

    


Novi naslovi voljenog nam vuka jako su nam se svidjeli. Ovaj lik i njegove dogodovštine oduševili su me još otkako su izašle prve slikovnice. I od tada se veselimo svakom nastavku i jedva čekamo priliku otkriti što je novo u njegovom svijetu. Tri nove slikovnice koje je za nas pripremila izdavačku kuća Znanje pronašle su put i do naše adrese i jedva smo ih dočekali. A o čemu se u njima radi? Pročitajte u nastavku.

Vuk koji nije volio čitati

Bio jednom jedan vuk koji je gutao knjige: male, velike, bajke, rječnike, romane… Sve su završavale pod njegovim oštrim zubima. Nije si mogao pomoći: obožavao je okus papira. Zvao se Vuk.

No knjige nisu namijenjene za grickanje, njih se mora čitati. I tako su Vukovi prijatelji odlučili dati mu ultimatum – ili će pročitati knjigu koju su za njega odabrali ili se više neće s njim igrati. I tako je vuk teška srca krenuo čitati… nije došao ni do četvrte stranice kada je zaspao. I znate što? Našao se u šumi prepunoj knjiga! Što se sve ondje dogodilo i kakve su pustolovine zadesile Vuka ostavljam vam da otkrijete sami. Reći ću vam još samo da je u svojoj pustolovini vuk upoznao mnoge likove iz bajki i na kraju pogađate – zavolio čitanje.

Tema: čitanje, brojevi, pustolovina

 


Vuk koji je želio biti superjunak

Jednoga jutra naš je Vuk poželio biti superjunak. Jako mu se svidjela pomisao da nosi fora kostim, spašava ljude i da ga svi obožavaju. No postati superjunak nije lako. Potrebno je imati super ime, sašiti kostim i naravno otkriti svoje super moći. Nakon što je sve to napravio Super- Ekstra- Majstorvuk krenuo je u potragu za onima koji trebaju njegovu pomoć. No pronaći misiju po njegovoj zamisli nije bilo tako lako – pa je čak i krivo spasio ljubljenu Vućicu od utapanja iako se ona samo zabavljala s prijateljima. I tako… Vuk se obješene njuške odvukao do rijeke. Bilo mu je dosta izigravanja superjunaka. Ovo je bio pravi fijasko… kraj vode se lagano njihala barka Debelog Luje. Vuk uskoči unutra i odmah zaspi. Loša ideja! Dok je spavao, podigao se vjetar i odgurao čamčić u vodu…

Tema: superjunaci, međusobna pomoć, ljubav

 


Vuk koji je ovladao svojim osjećajima

Bio jednom jedan vuk koji je živio u lijepoj šumi, okružen dragim prijateljima. Zvao se Vuk. Ali vuk je imao jednu brigu: bio je previše osjećajan. Veselje, ljutnja, tuga, uzbuđenje… mijenjao je raspoloženja sto na sat!

Osjećaji ponekada znaju biti jako zeznuti. Pogotovo ako ste kao Vuk skloni brzim promjenama raspoloženja i ne znate kontrolirati svoje osjećaje. No zato su tu prijatelji koji će našem simpatičnom vuku pomoći naučiti kako se smiriti. No to nikako nije lak zadatak i Vuk će morati svašta isprobati i naučiti.. kako priča završava otkrijte sami.

 Tema: osjećaji, raspoloženje, samokontrola, prijateljstvo

  

DOB: 3+

Uvez: meki

Broj stranica: 32

Autorica: Orianne Lallemand

Ilustracije: Eleonore Thuillier

Prijevod: Mirna Šimat

Izdavač i cijena: Znanje, 2020. – 39,90kn

Primjedbe

Popularni postovi