PIP I POPI

 

Rad ilustratora Axela Schefflera prvi puta sam vidjela u slikovnicama koje je ilustrirao za priče autorice koju jako volim Julije Donaldson. Divne ilustracije pune boja i detalja odmah su mi se svidjele i zato mogu reći da sam se jako razveselila kada sam otkrila da je napisao i ilustrirao slikovnice za mlađu djecu. Slikovnice o avanturama zečića Pipa i mišice Popi (izvorno Pip and Posy).

Izdavač Planet Zoe ukupno je izdao osam slikovnica ovog serijala, a u pretprodaji je i nova slikovnica naslova Prijatelj puž

A o čemu se zapravo radi? U svakoj slikovnici glavni likovi zečić Pip i mišica Popi nalaze se u raznim situacijama u kojima se većina mališana nađe - tuga zbog probušenog balona, prepirka s prijateljem, privikavanje na kahlicu, strah od „čudovišta“, izgubljena igračka i tako dalje. No svaka slikovnicu nudi i rješenje problema i sretan kraj.. Jednostavan i lako razumljiv tekst i prekrasne ilustracije s taman onoliko detalja koliko je potrebno da dijete bude zabavljeno a da mu nije previše i koje jasno opisuju tijek priče krase ove nama vrlo drage slikovnice koje rado čitamo i listamo.

Moj sin ih jako voli i i ovo ljeto smo najviše čitali naravno  Dan na plaži – tu uvijek komentiramo kako je galeb oteo psu sladoled, a trenutno uživamo u slikovnicama Veliki balon, Strašno čudovište i Novi romobil pa ću vam o njima ukratko pisati.

Pip i Popi – Dan na plaži

Jednoga dana Pip i Popi uputili su se na plažu. Ponijeli su svu opremu, kantice, kreme, ručnik i odlično se zabavljali. No u jednom trenu Popi je zaspala, a Pip je upoznao novog prijatelja s kojim se cijeli dan igrao. Zbog toga se Popi osjećala napušteno i tužno jer se nije mogla uklopiti u njihove igre. Na kraju, oni shvate da mogu i zajedno igrati i dijeliti igračke.


Pip i Popi – Strašno čudovište

Dok je vani bio pravi jesenji kišni dan Popi se dosađivala te je odlučila ispeći muffine. Dok je čekala da se ispeku na prozoru se pojavilo strašno čudovište koje ju je jako prestrašilo. Ubrzo je shvatila da je čudovište zapravo maskirani Pip. I Popi je odlučila isprobati kostim te su poslijepodne proveli u zabavi i malom pikniku koji su organizirali u vrtu.


Pip i Popi – Veliki balon

Pip je na dar dobi veliki crveni balon s kojim je ponosno šetao gradom i koji mu se jako sviđao. U jednom trenutku balon je odletio i puknuo što je jako ražalostilo Pipa. No Popi je imala ideju kako razveseliti svog prijatelja. 😊

Pip i Popi – Novi romobil

U ovoj priči Pip ima novi romobil koji se jako svidio Popi. Kako to s djecom obično biva Popi odluči uzeti romobil bez pitanja i malo se na njemu provozati. Vozeći se na romobilu padne i ozlijedi koljeno, a joj Pip kao pravi prijatelj oprosti i pomogne.

Jedina slikovnica iz serijala koju još nismo imali prilike čitati - ali zato joj se jako veselimo i kao odličnom zimskom štivu je Dan za snjegovića. Vjerujem da će biti jednako očaravajuća. 

 

Do sada su u ovom serijalu izašle ove slikovnice:

1.      Pip i Popi – Božićno drvce

2.      Pip i Popi – Strašno čudovište

3.      Pip i Popi – Dan na plaži

4.      Pip i Popi – Veliki balon

5.      Pip i Popi – Lokvica

6.      Pip i Popi – Žabica za laku noć

7.      Pip i Popi – Dan za snjegovića

8.      Pip i Popi – Novi romobil 

                 NOVA: Pip i Popi - Prijatelj puž 

 

  

  

    

DOB: 2+

Uvez: tvrdi, spužva

Broj stranica: 32

Autor i ilustrator: Axel Scheffler

Prijevod: Dunja Flegar

Izdavač i cijena: Planet Zoe, 89,00kn

Primjedbe

Popularni postovi