MEDO BRUNO

 


Interaktivne slikovnice u čitanje unose posebnu dozu zabave i zato ih svi, pogotovo mlađi čitatelji jako vole. Prije nekoliko dana ekipa iz Planet Zoe za nas je pripremila nove interaktivne slikovnice iz serije „za spretne prstiće“ voljenog autora Benjia Daviesa o medvjediću Bruni koje su nas jako razveselile.

U prvoj slikovnici - Medo Bruno - U raketi ovaj simpatičan medvjedić odlazi na svemirsko putovanje u lijepoj crvenoj raketi. Već na samoj naslovnici nalazi se pokretni mehanizam i zabava počinje i prije nego što ste slikovnicu uopće otvorili. Lansiranje rakete, put u svemir i igranje na nekom novom planetu dio su putovanja na koje se upustio ovaj medo i njegovi prijatelji.


Druga slikovnica – Medo Bruno – Vatrogasac donosi nam priču o tome kako medo Bruno i njegovi prijatelji odlaze na vatrogasnu intervenciju. Kako to u vatrogasnoj postaji i na samom putu do požara izgleda vaši će mališani moći vidjeti u ovoj zabavnoj slikovnici. Na samom kraju slikovnice zajedno s medom Brunom ugasiti će požar u zgradi i spasiti uplašene stanare.


Obje slikovnice napravljene su od tvrdog kartona i zgodnog kvadratnog formata kako bi njima mogle lakše manipulirati malene ručice. Ilustracije su divne, dječje, pune boja i detalja koje možete proučavati, imenovati i pomoću njih nadopunjavati priču. Teksta nema puno, tek rečenica, dvije jer u ovim slikovnicama naglasak nije na tekstu nego na ilustraciji i manipulativnom dijelu slikovnice. A na vama je da zajedno s djecom kreirate priču, pustolovinu u kojoj ćete uživati s medom Brunom.

U ovom izdanju postoji i treća slikovnica Medo Bruno – Na Farmi.


Naravno, zavirili smo i na službene stranice autora i otkrili pregršt slikovnica o medvjediću Bruni i njegovim pustolovinama. Vjerujemo da ekipa iz Planet Zoe neće ostati samo na ovima.

 

Uvez: tvrdi , kartonska slikovnica

Broj stranica: 10

Dob: 1 +

Autor i ilustrator: Benji Davies

Prijevod: Ilona Posokova

Izdavač i cijena: Planet Zoe 2020. – 79,00kn

Primjedbe

Popularni postovi