PINO ŽELI DOBRO JUTRO/ LAKU NOĆ



Nedavno je nakladnička kuća Planet Zoe izdala četiri nove slikovnice o dječaku Pinu kojega smo već imali prilike upoznati u nekoliko ranije izdanih logopedskih slikovnica.  Slikovnice o Pinu jako volimo i vrlo rado čitamo te sam jedva dočekala da zavirimo u nova izdanja.

Obje slikovnice su kartonske i manjeg formata, što ih čini idealnima za male dječje ručice i nošenje gdje god da idete.


Na samom početku slikovnice Pino želi dobro jutro Maja i Pino spavaju a sunce proviruje iza njihove kuće i poziva nas da si zajedno krenemo u novi dan. Nakon buđenja djeca radosno pogledaju kroz prozor i pozdravljaju ono što vide. Zatim slijedi pranje zubića, umivanje, oblačenje, doručak, jutarnji ples, hranjenje mačke i psa i naposlijetku oblačenje i odlazak u vrtić.

Na svakoj stranici malim čitateljima se sugerira da i oni sudjeluju u Majinim i Pinovim jutarnjim ritualima, čime slikovnica postaje interaktivna, a samo čitanje predstavlja svojevrsnu igru uz koju će dijete usvajati neke osnovne riječi i radnje.


Slikovnica Pino želi laku noć započinje s ilustracijom Maje koja spava i Pina koji pored nje svira ukulele. Tata ga pita zašto ne spava te nakon zajedno krenu otkrivati tko još po noći spava. Pinova omiljena dizalica vrijedno je radila cijeli dan pa sada hrče, drvo spava, vjeverice, automobil, prodavač sladoleda i mnogi drugi spavaju nakon napornog dana u kojemu je svatko radio svoj posao... Naposlijetku i Pino zaspi.

Nakon čitanja ove slikovnice mi obično komentiramo tko i što još spava. Igračke, slikovnice, životinje.. svi oni navečer spavaju pa je vrijeme da i djeca odmore kako bi se svi ujutro mogli zajedno igrati. 😊


Obje slikovnice su zaista odlične za male čitatelje bilo da su Pina već upoznali ili se po prvi puta s njime susreću. Moj mališan bio je oduševljen kada sam mu pokazala nove slikovnice i vrlo rado ih nosi da ih zajedno čitamo. U bilo koje doba dana.

Tekst u slikovnicama je kratak i jednostavan a vama je ostavljena mogućnost da prilikom čitanja sami izmišljate svoj dodatni tekst, opisujete lijepe ilustracije i uživate u čitanju.
Osim ove dvije izdane su i još dvije slikovnice za najmlađe -  Što Pino radi i Pino igre gestama i glasovima.

Sve četiri slikovnice vam od srca preporučam!


                                           


Uvez: tvrdi, kartonske  slikovnice

Dob: 0+

Broj stranica: 20

Autorica: Marta Galewska – Kustra

Ilustracije: Joanna Klos

Prijevod: Ilona Posokhova

Izdavač i cijena: Planet Zoe, 2020. - 59,00kn

Primjedbe

Popularni postovi