ČOVPAS


U zadnje vrijeme primijetila sam kako se stripovi vraćaju u modu. I to me jako veseli. Kao dijete uživala sam u čitanju Garfilda i Mickya Mausa a kasnije naravno i  Asterixa i Obelixa, Alana Forda i drugih. Danas su na sceni neki novi stripovi a jedan od njih je i Čovpas kojeg vam danas predstavljam. Autor ovog stripa pisac je Kapetana Gačeše za kojeg vjerujem svi znate, a Čovpas je prva od nekoliko  knjiga koje u sebi sadrže avanture ovog junaka. 

Čovpas je nastao spajanjem tijela pajkana i glave psa Grge nakon nesreće koju je prouzrokovao jedan od glavnih negativaca stripa mačak Frki. I uskoro je na scenu stupio nov, fantastičan borac protiv zločina. 
  

Čitajući strip o avanturama ovog novo nastalog junaka, policajca u neprestanoj borbi protiv zla dobro sam se nasmijala i smatram kako ovaj strip nudi vašoj djeci trenutke ugode i zabave uz knjigu. Jer osim zabavne priče i dijaloga nudi i interaktive dijelove koji će vaše klince dodatno zabaviti. U stripu su naglašene one bitne teme, teme o kojima razgovaramo sa svojom djecom -  dobrota, empatija, slijeđenje svojih snova, upornost,...  

Pročitajte obavezno! :)


Dav Pilkey kao dijete patio je od poremećaja smanjene pozornosti, disleksije i problema u ponašanju.   Zbog ometanja nastave, nastavnici su ga redovito izbacivali iz razreda. Srećom, Dav je volio crtati i smišljati priče, te je provodio vrijeme na školskim hodnicima smišljajući svoje stripove. Tako je nastao i strip o superjunaku po imenu Kapetan Gaćeša. Učiteljica ga je poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio.
Jose Garibaldi odrastao je u južnom dijelu Chicaga. Od malena volio je crtati, a danas je profesionalni ilustrator, slikar i crtač stripova. Radi za Dark Horse ComicsDisneyNickelodeonMAD Magazine i mnoge druge. Živi u Los Angelesu, u Kaliforniji, sa svojom suprugom i njihovim mačkama.

Ovdje vam stavljam link na kojem možete pronaći i ostale knjige o ovom junaku. Vjerujem da će nam ih Mozaik knjiga brzo prevesti sve! ;)



DOB: 7+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 240

Autor / ilustrator: Dav Pilkey

Kolorist: Jose Garibaldi

Prijevod: Ozren Doležal

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, 2019 – 99,00kn

Naslov Izvornika: Dog Man

Primjedbe

Popularni postovi