Gricko - lov na čudovište



Gricka ste već upoznali. Simpatično čudovište koje gricka knjige progrickalo je put do srca svih nas i još nisam čula da se nekome simpatični Gricko nije dopao. Ako ste propustili recenziju prve slikovnice o Gricku brzo na link ovdje. A u nastavku ću vam predstaviti novu slikovnicu o Gricku i njegovim pustolovinama.


Nastavak Gricka jako nas je razveselio. Ova vesela crvena naslovnica odmah je probudila znatiželju i jedva sam  dočekala zaviriti u nove pustolovine. I onda otvorim knjigu i ugledam prvu ilustraciju na kojoj dječak leži udobno smješten čitajući knjigu u svojoj fotelji, okružen knjigama i rečenicu s kojom priča počinje „Volim knjige…“ i nekako mi je Gricko postao još draži.

Knjige velike i knjige male. No najdraže su mi knjige o čudovištima. A pogotovo one o …. čudovištima koja grickaju knjige.


I tako počinje jedna priča o Gricku koji je opet pobjegao iz svoje priče i krenuo gricnuti i žvaknuti i ostale knjige. Ovoga puta na redu je bila dječja enciklopedija, najdraža knjiga dječaka iz priče, te je i on uskočio u knjigu i krenuo u lov na Gricka. Na tom putu pronaći ćemo i informacije o suncu, mjesecu, psima i mačkama (ipak je ovo enciklopedija) i još mnogo zanimljivih činjenica. A u jednom trenu u lov se uključio i jedan veliki zmaj. A tko ne voli priče u kojima se spominju i zmajevi?

I u ovom nastavku, Gricka je teško u loviti, bježi iz stanice u stranicu, a nama čitateljima dodatan užitak predstavljaju progrickane stranice i rupe koje Gricko ostavlja za sobom. Na kraju krajeva ovo je  jedna vesela, zaigrana priča, vrtlog boja i informacija, humora i simpatičnih likova.
Gricko je odmah postao dragocjen član naše kućne biblioteke i ova knjiga je još jedan dragulj u koji rado zavirimo. Ponekad samo provjeriti je li Gricko još tu. J


DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 20

Autorica i ilustratorica: Emma Yarlett

Prijevod: Ozren Doležal

Izdavač i cijena: Profil Knjiga, Zagreb, 2019. - 89,00kn

Naslov izvornika: Nibbles, The Monster Hunt



Primjedbe

Popularni postovi