The Incredible Book Eating Boy


Moram priznati da mi je jako žao što na hrvatski nije prevedeno još djela odličnog Oliver Jeffersa. Sigurno ste čitali njegov Dug put kući i Pastele u štrajku (koje je ilustrirao) – krasne slikovnice zar ne? A napisao ih je još stvarno puno, i teško mi je uopće odrediti koja mi se više sviđa.. The Incredible Book Eating Boy  samo je jedna u nizu njegovih slikovnica koje bi voljela imati i u hrvatskoj verziji.


Ova knjiga priča priču o dječaku Henryu koji jednoga dana otkriva nešto zaista neobično – naime on voli jesti knjige. I što je još zanimljivije, što je više knjiga pojeo to je postajao sve pametniji. Jako mu se sviđala ta ideja i silno je želio postati najpametniji čovjek na svijetu. I tako je nastavio jesti knjige, jaaaako puno knjiga, a najviše je volio one crvene. No nije sve tako zgodno kao što se čini, jer prehrana koja se sastoji od knjiga nije baš zdrava. I tako Henry shvati da je puno bolje čitati knjige, umjesto jesti ih (iako ih je ponekada, ali samo ponekada ipak malo gricnuo).

 

Then, after a while, and almost by accident, Henry ploked up a half – eaten book from the floor. But instead of putting in his mouth… Henry opened i up… and began to read. And it was SO good.

Ova slikovnica mi je zaista jedna od dražih. Ilustracije, priča, ma sve. Ovo je jedna od slikovnica koja Oliver Jeffers na jedan divan način priča sve svoje priče, a u ovoj je divna poruka – neke navike teško umiru. Osobito mi je simpatičan jedan dodatak to jest manjak knjige – naime na stražnjoj korici knjige, u samom kutu možete vidjeti otisak – kao da je netko knjigu zapravo gricnuo.  


DOB: 5+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 32

Izdavač: Philomel books, New York 2006

Autor i ilustrator: Oliver Jeffers

Primjedbe

Popularni postovi