RIBLJA ŠKOLA



Znate li da i ribe imaju puno posla? Jeste li znali da i ribice idu u školu? O da, na dnu mora nalazi se veliki grad… Vrlo sličan našim gradovima, a ipak poseban. U njemu žive ribe i ostale morske životinje.


Na dnu dubokog mora nalazi se podmorski grad. Posve je sličan nadmorskim gradovima, osim što u njemu zgrade izgledaju kao potopljeni brodovi.



Ovo je priča o ribljoj školi, o malim ribicama koje uče razne korisne stvari – kako plivati u jatu, kako uhvatiti morsku struju, ući se riblja abeceda i mnoge druge riblje stvari… a učitelji su stroga hobotnica koja sa svakim svojim krakom istovremeno predaje po jedan predmet, simpatičan dupin i nagluhi kit.


Slikovnica je vrlo vesela i divno ilustrirana.  Moram priznati da sam ju otkrila tek nedavno i zaista sam se ugodno iznenadila. Sva mi je nekako simpatična i draga, i definitivno predstavlja odlično štivo pogotovo u ovo ljetno vrijeme. Nakon čitanja, mogućnosti za zabavu s djecom na temu ove slikovnice su razne – zašto djeca ne bi ilustrirala podmorski grad ili ribice, ili možda bi mogli smisliti što još ribice mogu učiti u školi... a ono što je osobito zgodno je to što uz slikovnicu ide i interaktivni DVD s filmom Riblja škola, animiranom pjesmicom, pričalicom i karaokama pjesmice Riblja škola. Tako da nakon što pročitate s klincima ovu slikovnicu možete uživati i u odličnom popratnom sadržaju. Zgodno, zar ne?


Profesor plivanja stari je kit. Već je napola gluh, pa katkad nije siguran pjeva li neka ribica doista ili samo otvara usta.



DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 29

Izdavač i cijena: Igubuka, Zagreb, 2013. – 98,00kn

Autor: Bruno Kuman

Ilustratorica: Ivana Guljašević

Primjedbe

Popularni postovi