A Chair for Baby BearSvi znate priču o Zlatokosi zar ne? Ne onu „Matovilka“ Zlatokosi, nego onu o Zlatokosi i tri medvjeda. Priču o tome kako je Zlatokosa zalutavši u šumi naišla na kućicu u kojoj su živjela tri medvjeda. Mama medo, tata medo i beba medo. Priču o isprobavanju kaše, stolice i krevetića… Ova slikovnica je svojevrsni nastavak te priče iz perspektive medvjedića. Naime, u ovoj priči medvjedić i njegovi roditelji odlaze kupiti malome medi novu stolicu – jer njegovu je Zlatokosa slomila… I tako, hodajući šumom medvjedić se igrao i poželio razne stolice. No kada je napokon došao u dućan i isprobao sve stolice koje je poželio shvatio je da ni jedna nije odgovarajuća. I tako se maleni medo kući vratio tužan i bez stolice. No pred vratima ga je čekalo iznenađenje. Jer Zlatokosa nije zaboravila na medvjeđu obitelj i stolicu koju je slomila – poslala je medvjediću sasvim novu, savršenu stolicu.

The Three Bears set off through the woods. Baby Bear played in the leaves.
„Look at me!“ he shouted. „I׳m Robin Hood!“
„Don׳t get muddy“ said Father Bear.
„Can I have a Robin Hood chair?“ begged Baby Bear.
„Please, please, please?“
„We׳ll see.“ said Mother Bear.


Na ovu slikovnicu nabasala sam slučajno i jako mi je drago što jesam. Jer meni se jako sviđa. volim taj koncept „druga strana priče“ – i često sam kao dijete zamišljala što bi se još u priči moglo dogoditi i kako.

All the way to Bear Town Baby Bear thought and thought about the kind of chair he wanted. 


Slikovnica A Chair for a Baby Bear zaista je vrlo lijepa slikovnica za mlađe. I ako ste još premali za priče na engleskom, zašto ju jednostavno ne bi prepričali. Ilustracije su slatke i lijepo prate tekst, tako da se sve može bez problema prepričati na temelju slike. J


DOB: 3+

Uvez: meki

Broj stranica: 26

Izdavač: Oxford University Press, 2004

Autor: Kaye Umansky

Ilustrator: Chris Fisher

Primjedbe

Popularni postovi