The storm whale in winter



Benij Davies i njegov Olujni kit i Djedov otok slikovnice su koje u postale instant ljubav čim smo ih prvi puta pročitali. Svako malo ih rado uzmem s police i barem malo prolistam sa sinom. J Nedavno smo pročitali i nastavak obožavanog Olujnog kita – The storm whale in winter i iako nisam ljubitelj nastavaka, nekako nikada ne mogu stati uz bok originalu, ovaj nastavak nije me razočarao.. štoviše, i on je postao favorit.


I ovoga puta, na početku priče nalazimo se na plaži, ali ne na toploj, sunčanoj plaži. Ovoga puta Noina pustolovina odvija se po zimi.. snijeg i pahuljice, zaleđeno more i noć. Noa ili Noi u originalu, ponovo je u centru zbivanja, ali sada se on našao u nevolji kada krene u potragu za svojim tatom, koji se nije vratio s ribarenja. U ovom nastavku uloge se mijenjaju – ovoga puta olujni kit pomaže prestrašenom Noi. 

The further Noi went the harder the snow fell, until everywhere looked the same. Noi was lost! Then up ahead he saw a grey shape flickering in the lamplight.


U ovoj slikovnici toliko je ljubavi i topline, bez obzira što se radnja odvija u hladnoj zimskoj noći i jednostavno ne možete ne zavoljeti i ovu priču o tom divnom nesvakidašnjem prijateljstvu… A tek ilustracije? Svaka je divna i jednostavno traži da ju proučavate i izgubite se u njoj…  Nadam se da će se uskoro slikovnicu moći čitati i na hrvatskom. Nedavno je izašao i treći dio u kojemu se pojavljuje i Noina baka, što drugo reći nego da jedva čekam slikovnicu u svojim rukama.

DOB: 3+

Uvez: meki

Broj stranica: 32

Izdavač: Simon and Schuster, London 2016

Autor i ilustrator: Benji Davies



Primjedbe

Popularni postovi