Medo zvan hrabrost




Danas je Majčin dan... Zaista divan dan, zar ne? Nadam se da ste uživali... Povodom njega predstavljam vam divnu slikovnicu za laku noć, u kojoj je mama ta koja pomaže malenom medvjediću da prevlada strah od mraka... :) 

Svake večeri mama sjedne na krevetić uza svoga malog Medu i pročita mu jednu lijepu priču za laku noć. Mama dobro zna da Medo bez toga ne bi mogao zaspati.

Nije li divan početak ove priče? J Jedna lijepa navika koju želim razviti i kod svoga djeteta.. da se prije spavanja ušuškamo u krevet i pročitamo priču. Počeli smo od rođenja tako i trudim se svkau večer s njima barem kratko (ovisi koliko je umoran/zainteresiran) pročitati slikovnicu. Iako je još mali, već vidim da ima favorite kada su u pitanju slikovnice i to mi je jako simpatično. Radite li vi to?

Ovu slikovnicu otkrila sam slučajno na policama jedne knjižare i odmah mi se dopala. Nježna slikovnica, divnih ilustracija koja govori o jednom medvjediću i njegovom strahu. Naime naš medvjedić boji se mraka. I tako jedne večeri dok je s mamom gledao kroz prozor i promatrao noć ugleda zvijezdu padalicu i zajedno s mamom krene prema šumi u pustolovinu traženja zvijezde. Medvjedić naravno drži mamu za ruku i divi se ljepoti šumskih čarolija i ispituje mamu o šumskim bićima na koje naiđu. Na kraju pronađu zvijezdu i ponesu je kući te medvjedić utone u san.

Medo je dugo spavao. Sanjao je krijesnice, zečiće, sove i mračnu šumu. No, nje se bojao jer mu je ispod jastuka sjala zvijezda. Te noći ispunila mu se želja: više se nije bojao mraka.


Ova slikovnica zaista je slatka priča za čitanje prije odlaska na spavanje bez obzira boje li se vaša djeca mraka ili ne. Ilustracije su baš divne, onako dječje. A sama priča, mama i dijete zajedno odlaze u malu pustolovinu – nježna i topla.  Pročitajte! J


DOB: 2+

Broj stranica: 24

Uvez: tvrdi – spužva

Izdavač i cijena: Naša djeca, Zagreb 2015. - 36,90kn

Autor: Holly Lansley

Ilustrator: James Newman Gray

Preveo: Filip Kozina

Primjedbe

Popularni postovi