Vitez i zmaj


Danas vam želimo predstaviti jednu otkačenu slikovnicu u kojoj je glavna tema potraga za zmajem. Naime jedan otkačeni vitez , uzeo je svoga konja i krenuo u potragu za zmajem kako bi svojim kolegama vitezovima dokazao da oni zaista postoje.  Ovaj hrabri vitez uzeo je kartu na kojoj jasno piše gdje se nalaze zmajevi i krenuo u potragu. Uzjahavši konja  on putuje točno do mjesta označenog s „X“, prošavši blago, sumnjive kosti i jasne znakove koji mu govore da se vrati. 


Luta gore dolje po ogromnom, šiljastom brdu (zmajevim leđima), viče u jazbinu (zmajev nos) i na kraju ulazi u vrlo neobičnu špilju (zmajeva usta). Cijelu situaciju komičnim čini činjenica da je zapravo i pronašao zmaja, samo što on to nikako ne shvaća. Jer unatoč svim znakovima koje je naveo, šašavi vitez fulao je sve do jednog. I našao se uvrlo nezavidnoj situaciji iako on to ne shvaća. Jer zmajevi su stvarni i opasni. Vrlo vrlo opasni.


Nama se slikovnica zaista jako svidjela. Čitajući smo se cijelo vrijeme smijali i komentirali kako je vitez tako šašav da nikako ne kuži zmaja pred svojim nosom. Odmah me podsjetila na onu izreku „od drveća ne vidimo šumu“ jer se vitezu događa upravo to. Ova slikovnica garantirano će vam privući pozornost i natjerati vas da se vratite po još.


Iskreno se nadam da ćemo dobiti i svojevrsni nastavak slikovnice u kojoj vitez kreće u potragu za divovima jer ovo su zaista priče za uživanje.

 

Autorica: Susannah Lloyd

Ilustrator: Paddy Donnelly

Izdavač: Lulu Premium knjiga


 

Primjedbe

Popularni postovi