DJEČAK TIGAR

 

Ovo je priča o dječaku Fredu. Fred je bio sasvim običan dječak, sve dok se jedne večeri nije dogodilo nešto jako neobično. Odjednom ga je jako zasvrbjelo stopalo. Usnuo je san iz kojega su ga braća naglo prenula.  San u kojem je bio koza. Ubrzo, nakon što su njegova braća ponovo zaspala, Freda je ponovo zasvrbjelo stopalo. Dotaknuvši ga, osjetio je da mu je stopalo čudno na dodir. I nakon što ga je pogledao na svjetlu vidio je vlastito stopalo obraslo u gusto žuto krzno... Fred se počeo pretvarati u tigra i tada počinje njegova pustolovina..

Prva mu je pomisao nakon toga bila da se mora što prije maknuti od kuće, jer ako majka slučajno pogleda kroz prozor i ugleda tigra, silno će se prestrašiti. A i ako ga s nekog drugog prozora opazi netko od susjeda, možda nasluti odakle je došao i počne se raspitivati.

 
 Ova priča završava vrlo naglo. Nakon što sam ju dovršila osjećala sam se kao da nekoliko stranica nedostaje, željela sam znati što se zbilo na kraju. No baš u tom „ne završetku“ priče je i njena čarolija. Potiče vas na neki način da sami smislite ostatak, svoju vlastitu verziju kraja... i sama sam smislila nekoliko završetaka.. ovisno o raspoloženju.

Ovo je jedna od knjiga koja vas intenzivno potiče na razmišljanje i kreativnost. Na maštanje. Mislim da je to djeci, pogotovo danas, kada su zatrpani raznim već gotovim proizvodima, zaista bitno i da im treba poticati maštu što je više moguće. 


Jako mi se svidjela i sama naslovnica, izgled knjige. Djeluje pomalo starinski, kao da ste ju iskopali iz neke škrinje pune knjiga na tavanu...

Svakako zavirite u ovu lijepu priču britanskog autora Teda Hughesa, pustite mašti na volju i javite kakav ste vi kraj smislili. :) 

 

DOB: 8+

tvrdi uvez, 40 str.

Autor: Ted Hughes

Ilustracije: Tomislav Torjanac

Prijevod: Mihaela Velina

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, 2022. - 99,90kn

Primjedbe

Popularni postovi