Zvuk koji je tražio kralja i kralj koji nije mogao pronaći pravi zvuk



Bilo jednom jedno kraljevstvo. U tom kraljevstvu živio je i vladao jedan kralj. On je bio poseban jer je bio glazbenik, pjesnik i izvođač. Kralj je još u mladosti osjetio koliko ga mogu činiti sretnim jednostavne stvari i zvukovi oko nas.


….na dvoru ovoga kralja, glazba je bila jako važna. Kralj je uživao u sviranju, pjevanju i plesanju sa svojim prijateljima. No jednoga dana dogodilo se nešto strašno – kralj je izgubio svoj pravi zvuk. I zvuk i kralj odmah su krenuli u potragu jedan za drugim no nikako se nisu mogli pronaći.  Kralj je pokušavao pronaći zvuk svirajući različite instrumente, a kad ga nije pronašao pokušao je svirati i s loncima, tavama, vilicama, reketima za stolni tenis. Osluškivao je i lajanje pasa, rodinog klepetanja, a na kraju je odlučio otići i zvuk potražiti u gradu.

Došavši u grad, sreo je svog prijatelja Zvonka kojemu se odmah požalio da je izgubio svoj zvuk. I Zvonko je ima sličan problem, naime, on je bio izvrstan akrobat i izgubio je svoje akrobatske vještine. Tada odlučiše zajedno krenuti u potragu.

 I znate što se na kraju dogodilo? I Zvonko i kralj pronašli su ono za čime su tragali, no kako, e to ćete morati otkriti sami.

Ovo je vrlo zanimljiva, maštovita i edukativna slikovnica koja će vas sigurno nasmijati i uz koju će vaši klinci moći naučiti više o glazbenim instrumentima. A možda ih i potaknuti da i oni pronađu svoj zvuk. J

DOB: 4+
Uvez: tvrdi
Izdavač i cijena: Kašmir promet , 2018. Zagreb, - 99,90kn
Andrea Petrlik, Kašmir Huseinović



Primjedbe

Popularni postovi