SREĆKOVA POTRAGA ZA VELIKIM MOĆIMA – Ovo nije priča za laku noć



Kada su nam iz Evenia poslali ovu slikovnicu odmah sam se bacila na čitanje i zaista se ugodno iznenadila. Jer ovakav tip slikovnice još nisam vidjela. Ova slikovnica definitivno nije priča za laku noć, već upravo suprotno, meni bi ovo bila priča za dobro jutro. ;) Zašto?

Jer ova priča potiče na fizičku akciju i samim time još veće uživljavanje u priču. S obzirom da radim u vrtiću primijetila sam da se ponekada događa da djeca prilikom čitanja priče (s obzirom da se ona čita u grupi) odlutaju misaono i nisu u potpunosti koncentrirani. Ova priča potiče ih da pažljivo slušaju i jer nakon kratkog teksta priče uvijek slijedi uputa za neku aktivnost.


A priča kreće jednoga dana kada se dječak Srećko igrao u dvorištu s lopticom. U njegovoj blizini nalazio se jedan pas zvan Šarenko koji je pozorno pratio Srećkovu igru. U jednom trenu loptica je odskočila preko ograde, Šrenko ju je ulovio i vratio Srećku i tako započinje njihovo prijateljstvo.
Zajedno su krenuli u potragu za velikom moćima i na tom putu dolazili u razne situacije. Skakanje preko lokvica, uživanje u toplome suncu, igranje igara  samo su neke od aktivnosti koje su zajedno radili.

Voliš li se i ti smijati? Veseliš li se svojim prijateljima? Ako je ovo novo prijateljstvo Srećka i Šarenka na tvoje lice donijelo osmijeh, skoči tri puta veselo u zrak i tri puta glasno vikni „Hura!“


Čitajući ovu slikovnicu sigurno ćete se odlično zabaviti i mnogo toga naučiti. U knjizi se nalazi i igra koju možete odigrati s djecom. A na kraju slikovnice nalazi se i pohvalnica za trud, vježbanje, smijeh, zagrljaje i sudjelovanje u avanturi koju možete napisati svome djetetu ili vrtićkoj skupini.   

Preko veeelike lokve projurio je auto: - PLJUS! Srećko i Šarenko bili su potpuno mokri, no nisu odustajali od igre i smijeha. Nastavili su veselo preskakati lokvice vode.


Ovo je odlična slikovnica za svako dijete, za čitanje i igru. Definitivno predstavlja nov način pisanja slikovnica. Priču možete pročitati bez radnji aktivnosti koje su u njoj napisane ali mislim da je definitivno daleko zabavnije ako i njih uključite. Bravo za ekipu iz Evenia. J

DOB: 4 +
Uvez: meki
Izdavač i cijena: Evenio, Zagreb 2018. – 89,00kn
Autorica: Smiljana Nedjeljko
Ilustratorica: Nina Kovačić


Primjedbe

Popularni postovi