Karneval u Zoološkom vrtu

                                           

Slikovnica Veliko pranje zuba u Zoološkom vrtu jako nam se svidjela i jedna je od onih koju vrlo rado čitamo i kojoj se uvijek nasmijemo. Zato smo se oduševili kada je ekipa iz Planet Zoe izdala i svojevrsne „nastavke“ priče o  Vilimu Medonji, Iglici Ježiću i ostaloj ekipi iz Zoološkog vrta. Danas vam želim predstaviti slikovnicu Karneval u Zoološkom vrtu odličnu za čitanje baš u ovo doba godine.

U ovoj priči Iglica Ježić zvani Pepermint odlazi od jedne do druge nastambe i pogađa u koga su se životinje maskirale. A s njim i vi.


Kad su stigli do prvih nastambi, Iglica je pomislio da ga ježeve očice varaju. Najneobičnije životinje, kakve u životu vidio nije, trčkarale su njegovi zoološkim vrtom. „Nemam riječi, stvarno!“ zagrmio je Vilim Medonja. „Što se zebrinih mi pruga, ovdje događa?“ „Danas je karneval! Lav kaže da se jutros svatko smije maskirati u koju god životinju želi“, zapjevao je golemi sivi stvor i savio prema njima svoj dugi sivi vrat. „A vas dvojica morate pogoditi o kome se radi. Zar to nije zabavno?“

Ovoga puta životinje nisu u bojkotu pranja zubi, nego su odlučile poigrati se i maskirati u neku drugu životinju. Pa je tako žirafa navukla kostim slona, nilski konj se maskirao u plamenca i tako postao plamenil merkat se maskirao u lava, a majmuni su si dali oduška i postali razni likovi. Zabavno!


Raspjevana  nasmijana povorka vijugala je kroz zoološki vrt sve dok nije došla do nastambe ježeva. Ondje se udobno smjestilo vrlo neobično stvorenje. „A tko si sad ti?“ čudio se Iglica. „Ja sam zoež“, cerekala se životinja. „Jednom u životu htio sam biti velika faca poput mog najboljeg prijatelja Iglice Ježića, zvanog Pepermint.“ Iglica je istog trena prepoznao upravitelja zoološkog vrta.


Čitajući slikovnicu sigurno će te se dobro zabaviti u otkrivanju maski, nasmijati idejama i ilustracijama. Ovo je slikovnica uz koju je smijeh zagarantiran. A možda i sami dobijete neku ideju za maskiranje. Nama se zaista jako sviđa, već smo ju pročitali više puta i svaki put nam je jednako zabavna. Imate velike preporuke od nas za ovu slikovnicu.

DOB: 4+

tvrdi uvez, 28 str.

autori: Gunter Jacobs, Sophie Schoenwald

prijevod: Dunja Flegar

izdavač: Planet Zoe, 2022

 

 

Primjedbe

Popularni postovi