SLAMKA, ŠLAPICA I VRAGOLASTA ŠKOLARKA

 

Knjigu Slamka, Šlapica i vragolasta školarka sa zanimanjem sam pročitala i jako joj se nasmijala. U ovoj priči upoznati ćete dvije djevojčice, Slamku koja je krenula u školu i tamo joj se jako sviđa i njezinu sestricu Šlapicu koja se zbog toga osjeća napušteno i jako joj je dosadno.

Slamka je uzorna učenica, voli ići u školu i rado svoje doživljaje prepričava svojoj sestri Šlapici koja ne voli biti sama doma. I ona bi željela u školu. Jednoga dana, Slamkin razred trebao je ići na izlet na ribolov, a za Šlapicu je to značilo da će još jedan dan provesti doma, bez sestre, perući prozore s roditeljima. No ona odlučuje da to neće dopustiti... uspije prevariti roditelje i Slamku da je izlet otkazan te se ona sama preruši u Slamku i  odlazi u ribolov s njenim razredom... 

Šlapica je uvijek „varala“ ribe komadićima pite. Usta su joj bila umrljana borovnicom, kao i bluza. I sa slamnatog šešira visjela je borovnica. Šlapica je nastavila vikati „lalalalala“ tako da se oko nje skupio cijeli razred. Šlapica je bila ljuta jer nije uspjela upecati ni jednu ribu, a ponestalo je i užine koju je dobila od učiteljice.

-        Bezvezni izlet! – vikala je.

Djevojčice su šaputale: - Slamka je sasvim drugačija no prije. Nikada ranije nije bila tako glasna niti se ikada tako uprljala.


Kako će se razvijati ova simpatična priča i što će se dogoditi na izletu morati ćete pročitati sami. Garantiram vam da će te se nasmijati i da će vaši mališani uživati u njoj. I zato brzo nabavite ovu knjigu, taman ju stignete pročitati prije početka škole. ;)

O Slamki i Šlapici i njihovim avanturama postoji još knjiga, a ja se nadam da ćemo ih imati prilike čitati i na hrvatskom. J


DOB: 6+

tvrdi uvez, 69

Autor: Sinikka Nopola, Tiina Npola

Ilustracije: Salla Savolainen

Prijevod: Boris Vidović

Izdavač i ciejna: Ibis grafika, 2022. – 100,00kn

Primjedbe

Popularni postovi