PRINCEZE BUNTOVNICE

 


Slikovnica čijem sam se izlasku jako veselila definitivno je ova – Princeze buntovnice i moram reći da je ovo jedna od slikovnica koja me oduševila.

Ova bajka počinje baš kao i sve druge, jednom davno, u svijetu punom princeza koja su radile sve što se od njih očekuje... no priča se nastavlja na neočekivani način, jer u njoj se prijavljuje princeza Tilly koja je vrlo netipična princeza. Naime, njoj je sve to čekanje vrlo dosadno i nezanimljivo. I zašto bi ona morala samo sjediti, umjesto da se sama okuša u spašavanju same sebe. Odvažna i snalažljiva Tilly sama se izvlači iz nevolja i pokazuje svima kako ona uopće nije bespomoćna, a njena odvažnost inspirirala je i druge princeze da i same prestanu čekati i krenu u akciju. 


A nakon što princeze postanu neovisne o spašavanju drugih i počnu spašavati same sebe i ostali likovi iz bajki počnu propitivati svoje uloge. I to je baš ono što mi se jako sviđa u ovoj slikovnici - to odbacivanje stereotipa i okušavanje i u drugim ulogama. 

"Ali to je tako DOSADNO!" zavapila je princeza Tilly. Ona je htjela ispričati drukčiju priču.
 "Ne mogu cijeli život čekati da me netko spasi!"


Prekrasna slikovnica koja govori kako se za sebe moramo zauzeti, izboriti se za ono što želimo, okušati se u novim stvarima, neprestano istraživati i biti otvorena uma. Jer mi najbolje znamo sami sebe, svoje želje i potrebe. 
Ova slikovnica bogata je i prekrasnim ilustracijama koje uživamo proučavati i otkrivati bogatstvo detalja. Nama se zaista jako sviđa. :) 

No vještice, zmajevi i zle kraljice više se nisu mogli okomiti na princeze, 
pa su hodali uokolo besposleni. 
vještice su se uvijek pitale kako izgleda život u visokoj kuli. 
konačno su dobile priliku.

 

DOB: 3+
tvrdi uvez, 40 str.
Autor: Timothy Knapman
Ilustracije: Jenny Lovlie
Prijevod: Dunja Flegar
Izdavač i cijena: Planet Zoe, 2022. - 100,00 kn 


Primjedbe

Popularni postovi