Vera među knjigama




Vera voli kad joj mama i tata pričaju priče. ponekad i ona njima priča priče. najviše voli priču o dvorcu budućnosti u kojem Vera nije Vera nego kraljica Veronika. Dvorac budućnosti nalazi se na dalekoj zvijezdi koja se ponekad može vidjeti na nebu. Djeca tamo mogu zauvijek biti djeca i raditi ono što djeca rade najbolje- igrati se!

Sjećam se svog prvog odlaska u knjižnicu. Odveo me tata i nikada neću zaboraviti kako sam gledala one police prepune knjiga, škrinjica s blagom koje su samo čekale da ih otvorim i otkrijem što se u njima skriva. Knjige su uvijek za mene predstavljale nešto čarobno, putovanje u neki drugi svijet. Volim otići u knjižnicu, u zavući se među sve one knjige i otkrivati nove i neistražene pustolovine.


I onda sam nedavno vidjela slikovnicu naslova Vera među knjigama i znala sam da ju odmah želim pročitati. Jer osim knjiga samih po sebi, posebno volim one knjige, to jest slikovnice u kojima se nalaze priče o čitanju i knjigama. ovo je jedna od takvih slikovnica.

U ovoj slikovnici čitamo priču o djevojčici Veri koja sa svojom sestrom Almom prvi puta odlazi u knjižnicu. I znate što? Vera je u čudu. Za početak, jer se u knjižnici ne nudi hrana, nego knjige! A tu je još jedna čudnovatost – Vera nikako ne može pronaći knjigu o Dvorcu budućnosti. Ali, uz pomoć simpatičnog, susretljivog knjižničara pronalazi jednu zanimljivu o svemiru. I ta će biti odlična do drugog puta kada će Vera nastaviti potragu za priču o Dvorcu budućnosti.



Jako mi se svidjela ova knjiga. Smatram da je odlično štivo za one mališane koji se taman spremaju zaroniti u ovaj divni svijet knjiga. Jer ovo je knjiga kojom ćete moći približiti knjigu i knjižnicu svome djetetu. Jer djeca su puna pitanja i uvijek ih zanima još „samo ovo“, a knjižnica je mjesto na kojem će moći dobit odgovore na brojna pitanja.

U knjižnici nudimo priče, knjige i slikovnice, ali nemamo ništa za jelo. Zapravo, nije baš ni zgodno jesti i listati knjige.

Na kraju slikovnice nalazi se dodatak "Vjerovali ili ne!" u kojemu se opisuju osnovni pojmovi vezani uz knjižnicu. Svakako pročitajte ovu slikovnicu. I ako ikako možete, uvrstite ju u svoju kućnu biblioteku.


DOB:3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 22

Izdavač i cijena: Ibis grafika, Zagreb – 2018. – 80,00kn

Autorica: Davorka Premec

Ilustrirala: Vanda Čižmek

Primjedbe

Popularni postovi