DNEVNIK MOGA DJETINJSTVA- radosnica sretnog odrastanja



Neki dan nam je na vrata stigao ova simpatični dnevnik iz Mozaik knjige koji sam odmah sa zanimanjem prolistala. 

Dnevnik je ukrašen prekrasnim ilustracijama i smatram da je vrlo praktičan poklon za nekoga tko očekuje prinovu – jer u ovoj dnevnik možete iz dana u dan bilježiti neke osnovne informacije o tome kako je vašoj bebuški izgledao dan. 


Na početku dnevnika pronaći ćete stranicu na kojoj možete  upisati neke osnovne podatke o svom djetetu – tko su mu roditelji, ima li kakve alergije, tko mu je pedijatar, najdražu pjesmicu, način uspavljivanja... sve ono što može poslužiti kao vrlo zgodan podsjetnik na važne informacije o djetetu ako ga npr. čuva netko tko niste vi.

Na idućim lijepo ilustriranim  stranicama pronaći ćete  rubriku za datum i polja na kojima možete bilježiti što je to vaše dijete tog dana jelo i pilo, koliko je spavalo, što je radilo i ostale bitne bilješke... sve u svemu vrlo zgodan podsjetnik – pogotovo kada smo bili u fazi uvođenja novih namirnica, ovako nešto bilo bi mi zgodno jer vam daje mogućnost da lijepo pratite svaki obrok i točno znate s čime ste nešto kombinirali, kako se ne bi (a ponekad i bi) ponavljali.  Ili za praćenje nekog obrasca spavanja. U svakom slučaju – vrlo korisno.


Na kraju dnevnika nalaze se i poglavlja u kojima možete pronaći neke savjete o odgoju i zdravlju djeteta – kratke informativne crtice koje vam mogu zaista mogu pomoći i ono što je meni osobno zgodno – sve je rečeno u par rečenica – kratko i jasno.  Navedeni su i zgodni savjeti o prehrani djeteta ali i oni o nekim osnovnim zdravstvenim nevoljama s kojim se definitivno svi sretnemo- povišenom temperaturom, kašljem, suhom kožom, začepljenim nosićem i sl.

Tu su i razne igre koje su lijepo raspoređene po dobi  i ono čemu sam se jako jako razveselila su definitivno pjesmice koje osim teksta imaju i opisan pokrete koje možete izvoditi dok ih pjevate.  
Ovaj dnevnik smatram korisnim šalabahterom i vrijednom uspomenom kada su u pitanju prve godine života vašeg djeteta. Definitivno će vam biti simpatična uspomena kada malo poraste.

DOB: 0+

Uvez: tvrdi

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, Zagreb - 2019.  – 139,00

Autorice: Nikolina Topić, Carmen Calvo Del Valle

Ilustratorica: Željka Mezić

Primjedbe

Popularni postovi