NIŠTA STRAŠNO

 Priča počinje na dječjem terenu.

Vidimo malu priliku snenu.

Gasi se svjetlo.

Pali se mrak.


Na samom početku priče upoznajemo malenog dječaka koji se jako boji mraka.. i jako ga iznenadi kada mu njegov tata za laku noć odluči ispričati jednu strašnu priču. Priču o strašnom dječaku imena Mali Strah koji živi u strašnoj kući obitelji strahova. Taj Mali Strah ide u školu u kojoj s drugim strahovima uči razne strašne predmete. I pogodite što – i on se boji! Oooo da.

Te večeri kod kuće, Malog Straha strašna pitanja muče.

„Mama, što to znači noćna mora?“

„Ono što se noću mora. A sad na plašenje!“

„Plašenja me malo strah.“

„Nemoj biti tako plah.“

„Ne znam što me tamo čeka“, tiho kaže Mali Strah.

„Ništa strašno. Preplašit ćeš jednog dječaka koji se već boji mraka.“

„A kako ću do njega doć? Ništa se ne vidi, vani je noć.“

I mama mu otkrije riječ čarobnu. Samo treba reći BU.

BU!

I tako Mali Strah dolazi u sobu dječaka s početka priče i oni ubrzo otkrivaju da zapravo jedan drugoga ne plaše i da bi mogli biti jedno drugom prijatelji.

Moram biti iskrena da me ova slikovnica zaista oduševila. I moje klince također. Iako je priča krenula pomalo neobično i neočekivano, cjelokupni dojam je odličan. Jer svi se zapravo nečega boje koliko god to željeli ili ne željeli priznati. Osim ilustracija, koje smo morali dugo dugo promatrati zbog neobičnih likova, imenovati strahove i smišljati neke svoje, jako mi se svidjela i rima u slikovnici to jest, igra riječima koja daje neku posebnu čar. Vjerujte mi ovo je priča u kojoj će uživati i mlađi i stariji i vrlo brzo ćete shvatiti kako ona uopće nije strašna. Dapače, vrlo je simpatična i divna. Svakako ju pročitajte.

U strašnoj školi učiteljice Fobije, strahovi mali uče sve što ne mogu naučiti kod kuće. Nakon što usavrše strašnu aBUcedu, svladat će po redu i druga strašna znanja, izaći puni strahopouzdanja. Strašne vještine dić' će u visine, da djetetu svakom hrabrost odmah mine.


.

Autorice: Ivana Đula, Milica Sinkauz

Ilustracije: Dominik Vuković

Izdavač: Nakladnička kuća Bodoni


Primjedbe

Popularni postovi