PUDINGO


Volite puding? A pogotovo puding od vanilije? Ma to zapravo uopće nije bitno, voljeli puding ili ne, sigurna sam da ćete zavoljeti Pudinga.. ili Tina. Hmmm...

Svakog dana pojede jedan, a ponekad i dva. voli gusti puding kakav kuha mama. Voli rijetki puding kakav kuha tata. Voli i onaj iz dućana, što na vrhu ima šlag. 

Na samom početku ove simpatičan priče upoznajemo dječaka koji se zove Tino. On je jedan vrlo pametan dječak, pun kreativnih ideja. Dječak kojeg druga djeca baš i ne razumiju. Dok druga djeca vrijeme provode u igri u parkićima, crtanju ili drugim dječjim aktivnostima, Tino smišlja kako napraviti stroj koji bi svakom jelu dao okus njegovog najdražeg jela – pudinga i to baš od vanilije. Ubrzo je Tino izumio pudingator i odlučio isprobati svoj novostvoreni stroj, no ubrzo će Tino shvatiti da ideja i realizacija ponekada ne idu ruku pod ruku.  I to će ga jako razljutiti. Jer koga ne ljuti kada stvari ne idu po planu?

Nakon mnogo sati skiciranja, rezanja, lijepljenja, rastavljanja i sastavljanja sve je bilo spremno za to da pudingator pretvori njegov nedjeljni ručak, varivo od graška i mrkve, u varivo od graška i mrkve s okusom pudinga od vanilije. Tino je bio uzbuđen.


I tu ću stati. Jer ne želim vam pokvariti čitanje ove jako zabavne priče. Mi smo je jednu večer čitali pred spavanje i iako sam imala u planu pročitati do pola, nakon prvih nekoliko stranica ni meni i klincima nije palo napamet prekinuti s pričom. Zanimalo nas je kako priča završava. Prilikom čitanja uživali smo u svakoj stranici, krasnim ilustracijama i simpatičnom, poučnoj priči.  Što drugo očekivati od odlične Jelene Pervan?

Ovo je slikovnica koja nam priča o empatiji, ranjivosti, prihvaćanju drugoga baš onakvog kakav je, prijateljstvu, osuđivanju drugih na temelju izgleda i mnogim drugim važnim temama. A sve to na djeci vrlo zabavan i zanimljiv način. Ovo je odlična knjiga za predškolarce i učenike nižih razreda ali sigurna sam da ćete i vi odrasli uživati u njenoj priči i zanimljivim, šarenim ilustracijama.

Ako ikako možete, ovu slikovnicu preporučam da čitate uz puding, po mogućnosti od vanilije. J

I uživajte!

 

Autorica: Jelena  Pervan

Ilustracije:

Izdavač:  Mozaik knjiga, 2023.

Primjedbe

Popularni postovi