KUĆA MIŠIĆ

 

Vjerujem da ste već zamijetili jednu zaista posebnu i vrlo lijepu slikovnicu - Sam i Julija Kuća mišić. Ova slikovnica nastala je kao rezultat projekta Kuće mišić kojim je autorica Korina Content (pod pseudonimom Korina Schaapman) željela ostvariti svoj san. Kuću mišić gradila je 3 godine od kartona i kaširanog papira, visoka je 3 a široka 2 metra i ima više od 100 prostorija, hodnika,... za interijer su upotrebljavani autentični materijali iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina te različite vrste otpadnih materijala. pogledate li detaljnije fotografije u slikovnici vidjeti ćete koliko je svaka prostorija bogata raznim sitnicama i detaljima.. 


Nakon što je sve napravljeno, kućicu je fotografirao Ton Bouwer, a fotografije su zajedno s tekstom posložene u priču, te je stvorena slikovnica Sam i Julija prva u serijalu Kuće mišić. 

Sam i Julija, dva preslatka, malena, plišana mišića glavni su likovi u ovoj knjizi u kojoj kroz 17 pričica možemo pobliže upoznati njihov život, navike ali i ostale stanovnike kuće mišić. Julija je jako znatiželjna i prilično uporna mišica koja živi sama s mamom na šestom katu kuće. Sam živi s mamom, tatom i mlađom braćom i sestrama u prednjem i središnjem dijelu kuće. Julija je uvijek u potrazi za novim pustolovinama u kojima ju prati jako stidlijv Sam. Njih dvoje najbolji su prijatelji. 

Ne mogu vam dovoljno opisati koliko su fotografije ove slikovnice prekrasne i koliko detalja možete pronaći u ovim prostorijama. Dijete u meni žarko bi željelo sjesti i poigrati se s ovom kućicom... pričice sadržane u ovoj slikovnici kratke su ali vrlo slikovite i bave se temama poput prijateljstva, tolerancije, poštovanja drugih,... svaka priča ima lijepu, poučnu poruku. 


Nama se ova slikovnica zaista svidjela, odmah smo dobili ideju za uređenjem naše kućice za lutkice, sigurno ćemo se pozabaviti time, pogotovo sada kada dođu hladniji, kišni dani. Od nas imate veliku preporuku za ovu divnicu, neka i vama bude inspiracija za neko kreativno stvaranje... čitajte ovu slikovnicu i uživajte u svakom divnom detalju. 

Osmislila: Karina Schaapman

Fotografirao: Ton Bouwer

Prevela: Josipa Dvoraček Užarević

Izdavač: Bodoni, 2023.

Primjedbe

Popularni postovi