ČUDESNI HOTEL

                                       

Dovede li vas katkad put u prelijep gradić Delaunay, skrenite lijevo kod Vojvodske palače, prijeđite Most tornjeva i stići ćete ravno pred ČUDESNI HOTEL.

U ovom hotelu sve teče kao podmazano zahvaljujući kuharskom pomoćniku Stefanu. On svakoga jutra u 5 sati skuha kavu koja probudi kuharicu, koja zatim spremi doručak kojeg batler nosi upravitelju hotela…a navečer, dok pere posuđe Stefan sanja o pravljenju kolača. No to kuharskim pomoćnicima nije dopušteno. 


Jednog zimskog jutra, hotelski upravitelj Strach sazvao je sastanak u salonu i obavijestio zaposlenike kako će ove godine povodom stotog rođendana hotela prirediti veliki bal. A počasna gošća bala biti će vojvotkinja Delaunay koja jednostavno obožava profiterole. I tako je kuharica Zagat dobila zadatak stvoriti ogroman toranj od profiterola. No to nije bilo baš lako.

I kako to ponekada biva baš na dan bala desila se velika nezgoda. U kuhinji je izbio požar i uništio toranj od profitelrola koji je kuharica teškom mukom napravila. A vojvotkinja je upravo stigla. Kakva katastrofa!!


„Vaša Visosti!“ Rekao je upravitelj. „Bojim se da još nije sve spremno za početak bala. Možemo li vam pokazati vrt? Živica je prekrasna u ovo doba godine…“ „Živica?!“ zaprepašteno će vojvodkinja. „Obećan mi je ples. Obećan mi je toranj od profiterola. A ja nisam osoba koja voli čekati!“

Njen posjet bio bi potpuna katastrofa da nije bilo kuharskog pomoćnika Stefana koji je spasio stvar. A kako? E to ćete morati otkriti sami.


Čudesni hotel prekrasna je slikovnica koja govori o nadi, snovima i važnosti svake uloge. Ova slikovnica govori nam o tome koliko je važno biti ustrajan, ne odustajati od svojih snova i iskoristiti priliku kada se ona pokaže. Čita se opet i opet i svaki put se jednako uživa. Osim simpatične priče ja sam oduševljena ovim ilustracijama koje imaju neki nostalgični prizvuk. Bogate su detaljima i jednostavno ih morate proučavati.

Imate moje velike preporuke za ovu slikovnicu!

 

tvrdi uvez, 40 str.

autorica: Kate Davies

ilustracije: Isabelle  Follath

prijevod: Ozren Doležal

izdavač: Školska knjiga, 2023.

Primjedbe

Popularni postovi