SKANDAR I KRAĐA JEDNOROGA


Knjiga Skandar i krađa jednoroga uvodi nas u čarobni svijet jednoroga, posebnih moći i borbe za prevlast. Skandar je dječak koji je oduvijek želio biti jahač jednoroga, rijetki izabranik kojeg njegov jednorog čeka i s kojim će se povezati za cijeli život. Njegova majka je umrla, a sestra nije prošla ispit za jahača jednoroga. Njihov otac više ih ignorira nego što je prisutan u njihovom životu. Kako se bliži ispit za jahača Skandar je sve nervozniji… na dan pristupanja ispitu događa se niz neobičnih događaja, naime, umjesto da pristupi ispitu Skandara upućuju da se vrati kući, a navečer ga posjećuje jedna neobična gospođa i odvodi ga na Otok, mjesto gdje se legu čarobni jednorozi kada ih pronađe njihov jahač…

Skandar ipak postaje jahač ali mora skrivati kako on nije prošao ispit za jahača nego je na otok došao drugi putem. Također tu je još jedna tajna – umjesto da se sa svojim jednorog poveže s jedim od četiri elementa – vatrom, vodom, zrakom ili zemljom, Skandara i njegovog jednoroga povezuje peti, zabranjeni element duha..

A tu je i strašna opasnost koja vreba od mračnog i odbjeglog jahača i jednoroga koje krade…

Skandar nije bio spazio osobu – bar je vjerovao da je to osoba -  na jednorogovim leđima. Jahač je nosi crni plašt pohabanih i poderanih rubova, koji se vihorio oko njega na povjetarcu. Lice mu je bilo zakrabuljeno širokim potezom bijele boje koji se protezao od vrata preko čela, sve do kratke, crne kose.

Upustite li se u čitanje ove knjige, upustiti ćete se u pustolovinu punu magije, duhovitih likova, borbi i raznih zavrzlama. Priča je ovo o prijateljstvu, tajnama koje uvijek izađu na vidjelo, prihvaćanju i povjerenju.

Skandara preporučam svim mladim čitateljima koji vole čaroliju, pustolovinu i radnju koja će vas iznenaditi, ali i vama starijim koji rado pobjegnete u svijet mašte i magije.

DOB: 12+

tvrdi uvez, 380 stranica

Autorica: A.F. Steadman

Prijevod: Petra Mrduljaš

Izdavač: Mozaik knjiga, 2022. 

Primjedbe

Popularni postovi