KNJIGA UKRADENIH SNOVA


 Neki dan sam završila s čitanjem Knjige ukradenih snova i želim vam odmah pisati o njoj jer zaista me oduševila…

Priča počinje u gradu Bravi u kojemu vlada strašni diktator Charles Malstain. Ovaj predsjednik zabranio je sve što unosi radost u život, a najviše zabrana odnosi se na djecu – ona ne smiju ni izlaziti na ulice ( osim odlaska u školu) a kamoli se na njima igrati. Jednoga dana Rachel i Robert pomognu svojem ocu knjižničaru ukrasti zabranjenu knjigu – Knjigu ukradenih snova i time se izlože velikoj opasnosti. Njihova oca uhapse i odvedu u logor, majka umre, a Rachel i Robert moraj otkriti koje su tajne u knjizi skrivene i pronaći osobu kojoj knjigu moraju isporučiti. No zao Charles Malstain koji se želi dokopati knjige  i upotrijebiti njenu magiju kako bi vladao zauvijek, neprestano im je za petama i to dodatno otežava njihovu misiju.

 

 Uvijek sam vas odgajala tako da imate snažan moralni kompas. Sad ga morate koristiti za spašavanje svog oca. Postoji razlog iz kojeg je želio ukrasti knjigu. Saznajte zašto!
Učinite sve što je u vašoj moći da mu pomognete. Znam da vi to možete bolje od ikoga!

Čitajući knjigu zaista sam uživala, u svakoj rečenici, svakom dijalogu. Ono što mi se jako svidjelo je to što autor jako lijepo gradi priču i radnja se odvija vrlo brzo. Baš onako kako ja volim, bez nekih suvišnih detalja. A taman toliko da nam bude zanimljivo i da upoznamo osobnost likova i okruženje u kojemu se radnja odvija. Također, knjiga je bogata likovima, onim dobrima i onim lošima, ali i onima koji nas iznenade svojom transformacijom…

Ovo je priča o teškim vremenima, o tome koliko je u tim trenucima teško pronaći one kojima možete vjerovati, one koji će stati uz vas, koliko god to teško i opasno bilo. Ova priča nas uči i o važnosti obitelji, o ljubavi, požrtvovnosti, ljudskoj dobroti ali i pohlepom za vlašću. Puno lijepi i nekih gorkih trenutaka isprepleteno je u ovoj očaravajućoj priči koja će vam potaknuti na razmišljanje o ljudskoj dobroti, želji za boljim sutra, o nadi i o svomu onom što smo spremni staviti na kocku ukoliko ćemo time pomoći onima koje najviše volimo... 

U svakom slučaju, imate veliku preporuku od mene za ovu čarobnu knjigu. Vjerujem da će vam se svidjeti. Pogotovo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

 DOB: 10+

meki uvez, 342.

autor: David Farr

prijevod: Vesna Valenčić

izdavač: Mozaik Knjiga, 2022.

Primjedbe

Popularni postovi