VESELI ŽIVOT U MEDINOJ ŠUMI


Jeste li već zavirili u ovu prekrasnu slikovnicu Veseli život u Medinoj šumi? Nama je nedavno stigla i jednostavno nas oduševila.. lijepe, životopisne ilustracije, zanimljive pjesmice i zadaci „možeš li pronaći“ čine ovu knjigu edukativnom i zabavnom i za one malene glavice ali i za one nešto starije. Moja dvogodišnjakinja i petogodišnjak s jednakim su interesom sudjelovali u čitanju ove slikovnice jer ju zaista možete prilagoditi uzrastu i interesu djeteta. 

  

Ova je slikovnica bogata ilustracijama koje ne možete prestati proučavati i koje vas upoznaju sa šumskim stanovnicima i njihovim životom u šumi. Ilustracije nam prikazuju sva godišnja doba i razne aktivnosti kojima se šumski stanovnici bave u određeno vrijeme. Početak školske godine, škola plivanja, piknik, zimski sportovi, sat likovnog, samo su neke od prizora koje možete vidjeti u ovoj slikovnici.

Iako se na svakoj stranici nalazi kratka pričica, ova slikovnica omogućavam vam da i sami pričate svoju priču, potičući tako dječju maštu i aktivno sudjelovanje u čitanju slikovnice. Životinjice su nacrtane vjerno ali na njima ipak možete vidjeti njihove emocije. Podsjeća me na slikovnicu koju sam imala kao djevojčica u kojoj su životinje bile ilustrirane u raznim ljudskim aktivnostima i uvijek sam voljela listati, proučavati ilustracije i sama smišljati priče i dijaloge životinja. 

    
 

U slikovnici se spominju sva godišnja doba, ali mene osobno izgledom i ilustracijama najviše asocira na jesen koja nam se polako prikrada. U svakom slučaju ako ste u potrazi za nekom lijepom, kvalitetnom slikovnicom u kojoj će te uživati u jesenskim danima neka to bude upravo ova ljepotica.  

DOB: 2+

tvrdi uvez, 40 str.

autorica: Rachel Piercey

ilustracije: Freya Hartas

prijevod: Nataša Ozmec i Tea Vrdoljak

Izdavač i cijena: Planetopija, 2022. - 129,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi