THE MOST WONDERFUL GIFT IN THE WORLD


Prekrasnu slikovnicu The Most Wonderful Gift In The World naručila sam još za vrijeme ljeta i jedva čekala izvući ju na našu policu za čitanje. Božićna čarolija zavladala je našim domom, a ova slikovnica ponosno se smjestila nama nadohvat ruke. I zaista vrlo rado za njom posežem. Ovo je jedna od onih slikovnica koje zavolite čim ih pogledate. Prekrasne ilustracije obogaćuju ovu divnu priču i čine ovu slikovnicu zaista divni božićnim darom. A o čemu se u priči radi?

Priča počinje na samo Božićno jutro kada djevojčica Esme i Medo pod svojim božićnim drvcem pronađu posljednji dar. Baš onako istinski dječje, oboje posegnu za njim, no vrlo brzo otkriju kako na kartici s imenom ne piše ime ni jednoga ni drugog. Naime ovaj dar bio je naslovljen na Malenog Zeca. Ali tko je Maleni Zec i kako je njegov dar završio pod njihovim drvcem nisu znali. Ali su bili vrlo znatiželjni otkriti što se u njemu skriva.

I unatoč Medinoj želji da odmah otvore dar Esme odluči da bi bilo najbolje dostaviti dar onome kome pripada. I tako Esme i Medvjedić obuku svoju toplu odjeću i krenu u potragu za Malenim Zecom. no kako do njega doći? Hmmm... slijedeći putokaze. Esme i Medo na svom putu nailazili su na razne prepreke no nakon nekog vremena, već pomalo iscrpljeni, napokon ugledaju malu kolibicu u kojoj je živio Zec.

When the snow reached Esmeˈs knees, Bear scooped her high up onto his shoulders and carried her, just like that, for the rest of the way. „Straight ahead for Bunny Boo- Booˈs house!“ cheered Esme, as a twinkling cabin came into view.

Maleni Zec bio je jako sretan kada je vidio da mu se pred vratima nalaze djevojčica i medvjed, a razveselio ga je i dar koji su mu donijeli. Nestrpljivi Medo i Esme jedva su dočekali da Zeko otvori dar i jako se iznenadili kada su vidjeli što se u njemu nalazi. Naime, paketić je bio potpuno prazan, osim jedne male poruke od Djeda Mraza na kojoj je pisalo „Dear Little Bunny Boo – Boo, here is exactly what you asked for!“ jer Zeko je tražio upravo to – prijatelje koji su se stvorili pred njegovim vratima.

Ova slikovnica stvarno je posebna. Prekrasne ilustracije, priča i toplina kojom odiše. Uživala sam u ovim divnim ilustracijama, u toj ustrajnost djevojčice Esme i tog velikog simpatičnog mede. a tek ovaj preslatki ushićeni Zeko? Ne možete im odoljeti. 

Slikovnica u kojoj je prikazana čarolija prijateljstva, oduševiti će vas, jer nije li pravi prijatelj zapravo najljepši dar? A usamljeni zečić dobio je dva najbolja poklona na svijetu -  može li bolje? Iskreno se nadam da će netko od naših izdavača posegnuti za ovom ljepoticom, bilo bi ju prekrasno imati i na hrvatskom.

 

DOB: 3+

Autor: Mark Sperring

Ilustracije: Lucy Fleming

Primjedbe

Popularni postovi